Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu haberin fotoğrafı yok

Sonsuz bağlılığı ve adanmışlığı dayanıklı ve parlak taşıyla özdeşleştirilmiş olan pırlantalar, her kadının hayatı boyunca takacağı aksesuarlardan biri arasında. Özellikle tektaş, sonsuz bağlılığın sembolü olduğu için kadınların en çok önem verdiği aksesuardır denebilir. Ancak pırlanta tektaşlar konusunda piyasada her gün yeni bilgiler, yeni markalar ve yeni indirimler olduğu için, alışveriş yapmak bazen bir kâbusa dönüşebiliyor.

Tektaş Nasıl Seçilmelidir?

Tektaş seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pırlanta için verilen sertifikadır. Güvenilir firmalar hem taşın değerinin belli olması, hem de satış sonrası işlemler için ( bakım, temizlik, satış) sertifika veriyorlar ve bu da güvenlik için önemli bir nokta ve seçim için bir kriter haline gelebiliyor.

4C kuralından şaşmamak da seçim için oldukça yardımcı bir kriter. Pırlantanın renksizliği kalitesini arttırır. Bu yüzden seçim yapılırken, özellikle makul bir fiyatlandırma aranıyorsa J ve üzeri renkler tercih edilebilir. Aynı şekilde berraklık da tektaş üstündeki taşın içinde doğal izler olmadıkça değerini arttıran başka bir özelliktir ve SI ve üzeri berraklık ortalama bir pırlanta için yeterli bir berraklık seviyesi olarak kabul edilebilir. Karat ve kesim konularında ise özellikle fiyat artışını orantılı bir şekilde belirlemedikleri için pırlantadan pırlantaya ve istenilen modele göre farklılıklar gösterebilir.

Firmalara kolayca ulaşıp daha fazla bilgi almak ve çok sayıda model arasından seçim yapmak için http://dugunmevsimi.com/alyans-ve-taki adresi ziyaret edilebilir.