Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piraziz’de kaçak yapılar yıkıldı

Piraziz’de geçtiğimiz ağustos ayında

Piraziz’de geçtiğimiz ağustos ayında kıyı şeridinde devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlarda yer alan kaçak yapıların mühürlenmesi gerçekleşmişti.

9 Kasım 2021 Salı günü Piraziz Belediyesi, kıyı kesimlerde devletin hüküm ve tasarrufu altında olan alanlara yapılan yapılarda yıkım işlemi gerçekleştirdi.
blankPiraziz Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Mühürleme işlemi yapılan yapıların tamamı kaçaktır, daha önceden yapılan mühürleme işlemleri maddi hatalar nedeni ile bozulmuş olup yargı kararının kesinleşmesi sonrası uygulamanın tekrar edilmesi işlemi gerçekleştirilmiştir.

Belediyemizde 2021 yılı Ocak ayında bir soruşturma yürütülmüştür. Bu soruşturma sonucu kıyıda yer alan kaçak yapılar ile ilgili kıyı kanunu kapsamında zamanında müdahale edilmediği (mühürleme, yıkım vb.) için Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yeniay, İmar ve Şehircilik Müdürü Gizem Eroğlu, Fen İşleri Müdürü Onur Kahraman ve Zabıta Amiri Seyit Civek ile ilgili soruşturma açılmasına karar verilmiş ve hukuki süreç devam etmektedir.
blankSonuç olarak söz konusu kaçak yapılar ile ilgili kanun ve yönetmeliklerin emredici hükümleri doğrultusunda zamanında mühürleme işlemi yapılmadığı için Belediye Başkanı dahil birçok devlet memuru hakkında hukuki süreç başlamıştır.

Söz konusu mühürleme işlemleri kesinleşen mahkeme kararlarının üzerinden yaklaşık olarak 3 ay geçmesi sonrası yapılmıştır.

Piraziz Belediyesi olarak kanunların, yönetmeliklerin ve yargı kararlarının emredici hükümleri doğrultusunda hareket ettiğimizi, hiçbir kişi veya kuruma ayrıcalık yapmadığımızın bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verildi.