Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öztürk, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” vesilesiyle Gazetecileri kutladı.

“Halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından birisi olduğunu söyleyen Öztürk, ”Basınımız, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir” dedi.

Kamuoyunu güvenilir ve doğru haberdar etmeyi ilke edinmiş, milletine ve devletine sadık Gazetecilerimizin çalışma koşullarının daha iyi şartlarda düzenlenmesi için AK Parti hükümetlerinin üzerine düşen görevi yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini belirten Öztürk, “Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Savaşı, 1999 Depremi, 15 Temmuz gibi… Milletimiz ve vatanımızın zor günlerinde gazeteciler önemli bir misyonu üstlenmişler, milletimizi olaylar hakkında doğru bilgi edinmesini sağlamışlardır” dedi.

Çok kısa bir zaman önce yaşadığımız 15 Temmuz’da Milletimiz gibi, Gazetecilerinde yaptıkları haberlerle tarih yazdığını belirten Öztürk, “Gazeteciler, o kara gecede hayatları pahasına korkuya meydan okumuşlardır. Halkın sesi, tercümanı olarak, hainlere, alçaklara karşı, bu ülkenin bekası, birlik ve beraberliği için haber ve yayınlar yapmışlardır. Bu tarihi günde eşsiz bir duruş sergileyen, bu uğurda önemli bir misyon üstlenen vatan ve millet sevdalısı Basın mensuplarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

Her meslekte olduğu gibi, gazetecilikte de en önemli ilkenin “vatan sevgisi” olduğunu söyleyen Öztürk, “Hukukun evrensel standartlarından sapmadan, vatanına, milletine bağlı, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, doğru, güvenilir ve objektif habercilik yapan, yerel ve ulusal basın mensuplarımızın Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm Gazetecilerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.