Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare’de operasyon

Yıllardan bu yana kamuoyunda

Yıllardan bu yana kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden olan Giresun İl Özel İdaresi yönetimine İçişleri bakanı Süleyman Soylu el attı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Hüseyin Taşkın’ı görevden alan Bakan Soylu, yerine mülkiye müfettişi atadı.

Özel İdarenin, başta verdiği ihaleler olmak üzere tüm işlemleri incelemeye alınacak. Operasyonun Özel İdarenin diğer birimlerinde de devam etmesi bekleniyor.

Giresun kamuoyunda yıllardan bu yana yaptığı ihalelerin yanı sıra çeşitli kesimlere de yaptırdığı işlerle adından sıkça bahsedilen ve maddi yönden iflas ettiği öne sürülerek çeşitli taşınmazlarını da geçmiş dönemlerde satışa çıkaran bir bölümünü de satan Giresun İl Özel İdaresi’ndeki kötü yönetimi en sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu el koydu.

Bakan Soylu, önceki gün iddiaların odağındaki isim Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın’ı görevden aldı. Taşkın’ın yerine ise deneyimli bir isim olduğu bildirilen mülkiye müfettişi Selçuk Aslan’ı atadı.

Özellikle Giresun’da yaşanan sel felaketi nedeniyle uzunca bir süre bölgede kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu süreç içerisinde Özel İdarenin işleyişini yakından görme imkanı da buldu. Soylu’nun Genel Sekreter Hüseyin Taşkın’ı görevden almadan önce kanaatini AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın’ı da arayarak paylaştığı bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre önümüzdeki günler içerisinde Giresun’a gelerek görevine başlaması beklenen yeni Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan’ın, Hüseyin Taşkın dönemindeki tüm ihaleleri ve işleri inceleyeceği belirtiliyor.

Selçuk’un incelemeler sonucunda İl Özel İdaresinde bazı birim müdürlerini de görevden alabileceği kaydediliyor.