Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSMAN AĞA’YI ANDIK

Bu haberin fotoğrafı yok

Atatürk’ün Muhafız Alayı komutanı Milis Yarbay Osman Ağa ve milli mücadele şehitlerinin anda törenine az sayıdaki kişinin katılması dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Feridunoğlu ve Giresun Milli Mücadele Şehitleri anıldı.  Bulancak Durağı mevkiinde bulunan Milli Mücadele Anıtı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Anma törenine az sayıdaki kişinin katılması ise dikkat çekti.  Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, burada yaptığı açıklamada, işgale karşı ilk haykırışın Giresun’da başladığını belirterek, “Yunanların İzmir’i işgalinde ülkedeki ilk miting Giresun’da yapıldı. Aynı zamanda da Kurtuluş mücadelesinin başlangıcıydı. Daha sonraki süreçte Osman ağa ve milisleri Sakarya’da, Çanakkale’de ve Dumlupınar’da birçok bölgede her yerde savaştı. Sadece şu rakamı vermek istiyorum 42. ve 47. alay 5 bin kişiyle gittiği savaştan 250 kişiyle döndü.

Kurtuluş Savaşı’nda Osman Ağa ve Milli Mücadele Kahramanları Anıtı önünde yapılan törenlere Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Rektör Vekili Mahir Kadakal, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Ersoy, Hasan Hilmi Erzincanlı, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Feridunoğlu Ailesi, Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez ve vatandaşlar katıldı. Osman Ağa’nın Giresun Kalesi’nde yapılan anma töreninde dua okundu. Buradaki törenlere Vali Hasan Karahan ve Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’de katıldı.