Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Online CV Hazırlama Merkezi

Artık işletmenin küçük veya

Artık işletmenin küçük veya büyük olması fark etmeden işe alımlar için CV isteniyor. Belli kriterler gözetilerek hazırlanan CVler başarılı olup işverenin dikkatini çekebilirken, kurallara uyulmadan hazırlanan CVler incelenmeden çöpe atılıyor. Yani hayalinizdeki işi almak istiyorsanız iyi hazırlanmış bir CVye mutlaka ihtiyacınız var. Bu tarz CVlerde işverenlerin görmek istedikleri eğitim durumu, iş geçmişi, kişisel hayatı ve hobileri gibi karşıdakini tanımaya yönelik olan bilgiler yer alır. Bu konuda bilgi sahibi olmayan adayların kısa zaman içinde başarılı bir CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken kuralları öğrenmesi gerekir. Nedeni ise günümüzde iş hayatında CVsiz alım yapan firmanın neredeyse kalmamış olmasıdır. İş arayan kişiler başarılı bir CV hazırlamak için CVMaker sitesinden yardım alınabilir.  CV Maker tam profesyonel CVler oluşturmanız için birebir.

CVnizle İnsan Kaynaklarını Etkilemek İçin Az Zamanınız Var

Genellikle insanlar dizilerde gördükleri sahnelerden dolayı insan kaynaklarının CVler üzerinde yoğun mesai harcadıklarını sanırlar fakat gerçekte durum pek öyle değil. İnsan kaynakları tüm CVlerin üzerinde durmaz. Zaten böyle bir şey için vakitleri yoktur. Bu nedenle dikkatlerini çeken CVlere yönelirler. Departmanda yer alan ve işe alımla ilgilenen kişiyi etkilemek için 10 saniyeden daha az bir zamanınız vardır. Çoğu zaman bu süre 5-6 saniye kadardır. Ayrıca 5-6 saniyelik süre sadece etkilemeniz içindir; işi almak istiyorsanız CVnizin en azından 30 saniye kadar incelenmesi gerekir. Unutmayın insan kaynaklarında CVden bol bir şey yoktur. Her anlamda iş arayanlar ya da CVsini yenilemek isteyenler için tasarlanmış olan CV Maker sayesinde profesyonel CVler hazırlayabilirsiniz. Bu sayede işe alınma şansınız yükselecektir.

CV Hazırlarken Kullandığınız Dile Dikkat Edin

CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken çok fazla kural bulunur ancak temelde iki kısmın özellikle üzerinde durmanız gerekir. Bunlar doğru fotoğraf seçimi ve doğru dil kullanımı. CVde yer alacak olan fotoğrafın yüz hatlarınızı net bir şekilde belli ediyor olması gerekir. Bunun yanında kullanılan dile de özen gösterilmesi şarttır. Sade bir anlatım tarzını benimsemek ve kısa, net ifadeler kullanmak en doğru olanıdır. Ayrıca hazırladığınız metinde imla kurallarına riayet etmenizde önemlidir. Başarılı bir CV oluşturmak ya da CV hazırlamayı öğrenmek için CV Maker sitesinden yardım alabilirsiniz. Yine Koç Üniversitesinin kariyer gelişim merkezinin verdiği bilgilere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Siteye ulaşmak isteyenler Cvmaker.com.tr adresini kullanabilir.