Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullarda ders zili çaldı

2016-2017 eğitim öğretim yılı

2016-2017 eğitim öğretim yılı dün düzenlenen törenle başladı. Öğrenciler ilk zille birlikte sınıflara girdiler.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dün düzenlenen törenle başladı. 15 Temmuz Şehitler Giresun İHO’da düzenlenen törende Vali Hasan Karahan’da bir konuşma yaptı. Vali Karahan konuşmasında, “Giresun’umuz eğitimde güzel noktalarda ama daha iyi noktalara taşımakta bizim görevimiz. Bu konuda maddi eksikliklerimizi bir bir büyük ölçüde tamamladık. Nerdeyse derslik başına öğrenci sayısı 20’nin altına düştü. Ama bundan sonrası öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretiyle eğitimde ilimizi daha üst noktalara getirebilmektir. Bu konuda hem öğrencilerimiz gayretli hem velilerimiz ilgili, hem de okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz gerçekten büyük fedakârlıklarla bu hizmetleri yürütüyorlar. İnanıyorum ki Giresun eğitimde daha ileri noktalara daha güzel noktalara ulaşacaktır” dedi.

Karahan, 15 Temmuz vurgusunu da yaptığı konuşmasının son bölümünde ise “15 Temmuz’da gördük ki bu milletin damarındaki asil kan hala gürül gürül çağlıyor. Çanakkale Ruhu, İstiklal Ruhu, İstanbul’un Fethi Ruhu, Malazgirt Ruhu yaşıyor. Bunu 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdik. Milletimizle gurur duyuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi hürmetle anıyor onlara sağlık ve afiyet diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan ve beraberindekiler okul bahçesinde, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Törene; Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Av. Sabri Öztürk, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik ve Barış Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve milli eğitim idarecileri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.