Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Ocak 2022 130. Sayı Çıktı

Öncelikle sanat dolu bir yıl diliyoruz tüm okurlarımıza. ‘Sanata Evet’ diyen yönetimler diliyoruz. Sonrası sağlık, iyilik, güzellik elbette ki!

2022’nin bu ilk Tiyatro gazetesinde neler var peki?

130.Ocak sayımızdamanşetimizde İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözleri var: “Türkiye’nin köy tiyatrolarını İzmir’de buluşturmak istiyoruz.” Köy Tiyatroları şenliğinde konuşan Soyer’in konuşması ve şenliğe dair izlenimlerimiz sayfa 8 den okunabilir.

İlk sayfa da ki diğer haberler ise şöyle; M. Ümit Görgülü ‘Sonsuzluk Kitabevi, Türk Tiyatrosunun Çağdaş Yüzü’ yazısıyla sayfa3 te, Gökçe Göksu; Saim Güveloğlu, Tülin Özen, Tansu Biçer, Nihal Koldaş, Zeynep Çötelioğlu ile söyleşti: ‘Galata’da bir oyun bahçesi -Kaygı duymadan üretebileceğimiz bir yer olsun istedik’ söyleşi sayfa 4’te, Zeynep Kaymas yazarımız Derman Atik ile söyleşti; ‘Derman Atik – Tiyatro, kendimi ifade edip var ettiğim yerdir’ söyleşisiyle sayfa 10’da, Melike Birgölge Sevtap Çapan ile söyleşti;  ‘Sevtap Çapan: İnsanda Görünen ve Görünmeyenin Yansımasıyım!’ söyleşisiyle sayfa 12 ve 13’te, Melek Kentmen ise Ayşıl Tay Balcı ile hayatı ve son projesi Masumlar Apartmanı’nı konuştu; ‘Ayşıl Tay Balcı’ söyleşisi sayfa 14’te, Cansu Laçiner ve İnanç Alan’ın kaleme aldığı ‘‘Medyanın Canlı Tanıkları’nın Berlin Konuğu Tiyatro Gazetesi’ydi’’ yazısı  ve ‘Belçika’da Tiyatro Salonları Mahkeme Kararıyla Açıldı’ ile ‘Ukrayna Mykola Kulish Herson Devlet Tiyatrosu ile halk sahnede, hayat sahnede!’ başlıklı haber ler sayfa 15’te okunabilir.

Sayfa da ‘Şenay Tanrıvermiş “Ofis Boy” adlı oyununu Mask-Kara Tiyatrosu’yla sahneye taşıyor’ başlıklı söyleşi karşımıza çıkıyor. Şimdiden başarılar diliyoruz. 3. Sayfa da Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinden sesleniyor: ‘21. Yüzyılda Yolculuk’ 6.Sayfa da Serkan Fırtına; ‘Yeni yılı yeni bir kitapla karşılıyorum’ derken, Büşra Elmaskaya ise ‘Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yalçın Dimer’i unutmadı’ diye sesleniyor. Aynı sayfa da Güneş Çakmakoğlu’nun da bir haberi var; ‘AnTiYap salgın döneminde yitirilen tiyatrocuları andı.’ Halit Karaata ‘Reşat Nuri’nin Tiyatro Makaleleri’ ile sayfa 7 de, Yaşam Kaya; “ Toz (2021): Güçlüklerin Önünde Kadın Olmak!” ile sayfa 8’de, Büşra Köseoğlu; olmak ya da olmamak ile Betül Aşık ise ‘Soyut ve Şiirsel bir anlatı – İnziva’ ile sayfa 9’da okurlarının karşısında.

Yalçın Baykul ‘Komedyenler Kahvesi‘nden İlahi Komedya’ya Çağrışımlar’ yazısıyla 18 ve 19’da okunabilir. Gökhan Yener ise Semih Yeşil ile söyleşti; ‘Yaşadığımız kente göre tiyatro olgusu diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. İnsan her yerde insandır’ sayfa 20 ve 21’den okunabilir.

Müfit Semih Baylan; ‘Trabzon Şehir Tiyatrosu Cücenoğlu’nun “Tiyatrocular” oyunu ile Dünya Prömiyeri Yapıyor!’ yazısıyla, Hikmet Kaymak ve Murat Fidan ise ‘Poz seyirciyle buluştu’ yazısıyla, Oğuz K. Oğuz ise ‘Giyotinin şakası yok’ yazısıyla sayfa 22’de okurlarını bekliyor. Dramatik Sahne Sanatları’nın ise Orçun Masatçı imzalı Etiyopya Kahvecisi için hummalı bir çalışma içinde olduğu bilgisini gazetemiz aracılığıyla belirtelim.

Bu ay da 2022’nin ilk ay etkinlik programları, çeşitli kurumlardan tiyatro haberleri gazetenizde. Tiyatro Gazetesine abone olun haberiniz olsun.

www.tiyatrogazetesi.net Gazetenize Tüm Kitapsan, Kırmızı Kedi ve Mephisto kitabevlerinden ya da tiyatro temsilciliklerimizden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678