Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mustafa Dizdar İyi Parti’den aday adayı oldu

İyi Parti’den Giresun milletvekili

İyi Parti’den Giresun milletvekili aday adayı olan öğretmen Mustafa Dizdar, parti binasında tanıtım toplantısı düzenledi.

Muhasebe ve finansman öğretmeni olarak Piraziz’de görev yapan Dizdar, yaptığı açıklamada, “Üretmeden kalkınmanın, marka oluşturmadan dünyaya hükmetmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Tarım işçisi değil, tarım işletmecisi olmalıyız. Bu proje ile tarım beden gücüne değil beyin gücüne dayanan bir meslek haline getirilecektir. Günümüzde tarım dijitalleşmiş ve makineleşmiştir ancak köyde yaşayan kesim bu teknoloji ile buluşamamıştır. Tarımdaki bu teknolojik devrimi köylerin yakalayabilmesi için kapanan köy okulları tarım lisesine dönüştürmelidir. Her bir öğrenci tarımsal proje yazma becerisine sahip, teknolojik aletleri bilen ve dijital tarıma hakim bir şekilde yetiştirilmeli, köylere danışman olarak atanmalıdır. Bu çocukların projeleri öncelikli desteklenmeli ve köyde yaşayanların gelirlerinin artırılması sağlanmalıdır. Bu sayede köyden kente göç önlenecek, gençler memleketlerinden uzakta, zor şartlar altında para kazanmak zorunda kalmayacaktır. Kalkınma köyden başlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir” dedi.

Projelerinden bahseden Dizdar, “HES’ler sıkı denetime alınacak, iklim değişikliği ile ilgili önlemler alınacaktır. Karbon ayak izinin düşürülmesi ile ilgili eğitimler verilecektir. Nano teknoloji üretimi yapan meslek liselerinin açılması sağlanacak. Cep telefonu eğitim materyali olarak kullanılacaktır. Fındığa değer katacak mikro fındık işleme tesisleri yaygınlaştırılacaktır. İşimiz zor, gençliğimiz var, başaracağız, başaracağız, başaracağız. Çünkü Giresun’un bize ihtiyacı var, çünkü Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Bu gücü nereden alıyoruz? Bu gücü Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut, bu güç damarımdaki asil kanda mevcut, bu güç damarlarınızdaki asil kanda mevcut” ifadelerini kullandı.