Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mimarlar Odası’ndan Kültür Merkezine yer önerisi

Mimarlar Odası Giresun Şubesi,

Mimarlar Odası Giresun Şubesi, uzun zamandır uygun arsa ve proje çalışmaları istenilen nitelikte çözümlenemeyen Giresun Kültür Merkezinin, eski SGK Hastanesi arsasına yapılmasını önerdi.

Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamada; “2018 yılında yaptığımız çağrıyı tekrar hatırlatmak istiyoruz;

Kültür Merkezleri, simgesel özellikleri olan yapılar olduğu kadar aynı zamanda yaya ve taşıt trafiklerinin de yoğun olduğu yapılardır. Yapımı planlanan Kültür Merkezinin arsa seçiminde, seçilen arsanın; yoğun konut bölgesinde yer almaması, yeterli peyzaj alanına ve açık otopark alanı düzenlenmesine uygun bir arsa olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle; Giresun Kültür Merkezi, Teyyaredüzü Mahallesinde boş ve atıl durumda bulunan (yaklaşık 22.000 m2 alanlı) eski SGK Hastanesi arsasında yapılmalıdır.

Söz konusu arsanın Giresun Kültür Merkezi arsası olarak değerlendirilmesi halinde, istenilen nitelikte ve kapasitede, her türlü ulaşıma uygun, otopark ve çevre düzenlemesi sorunu yaşanmayacak bir Kültür Merkezi Kompleksi (Kültür Merkezi, Fındık Müzesi, Kütüphane vb.) yapılması mümkün olacaktır” denildi.