Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

METİP’in eğitim faaliyetleri sürüyor

Fındık hasadı dolayısıyla Giresun’a

Fındık hasadı dolayısıyla Giresun’a gelen mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde eğitimler verilerek, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımı sağlanıyor.

Çocukların fındık bahçesinde çalışması yerine onlara sosyal ve kültürel faaliyetler sunulması kapsamında okulda eğitim ve müze ziyareti bu tip programlar, Giresun ve Doğu Karadeniz’de ilk kez gerçekleştiriliyor.

Yeni gelen gruplardaki çocuklara da aynı programlar devam ettirilecek.

METİP kapsamında yürütülen eğitim faaliyetlerinde amaç, çocukları olumsuz çalışma ve bahçe koşullarından uzak tutmak.

Yaklaşık bir ay sürecek fındık hasadı döneminde, Merkez İlçedeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda, tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik sınıf içi ve okul dışı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda eğitim verilecek olan çocuklara; müze ziyareti, doğa yürüyüşü, oryantiring, bitki çiçek yetiştiriciliği, çevre gezileri, bireysel sporlar, zeka oyunları, masal anlatıcılığı, beden perküsyon, yaratıcı drama, doğa ve fen ile geleneksel çocuk oyunları başlıklarında etkinlikler düzenlenecek.

Okul öncesi çağında 6, ilkokul çağında 10, ortaokul çağında 13 olmak üzere toplam 23 çocuğa yönelik verilen eğitimlerde, takım lideri olarak Okul Müdürü Ahmet Aydın, eğitmen olarak öğretmenler Mete Durmuş, Umut Başustaoğlu, Yasemin Güngör ve Pınar Güngör görev almaktadır.

9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayan eğitimlerde şimdiye kadar; Müze Ziyareti, Bireysel Sporlar ve Zekâ Oyunları olmak üzere sınıf içi ve okul dışı etkinlikler gerçekleştirildi. Eğitim faaliyetleri planlamalar doğrultusunda devam ediyor.