Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mecliste “Katık Atık” tartışması

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediye Meclisi’nde AK Partili üye ile Belediye Başkanı Kerim Aksu arasında su faturalarının içerisine dahil edilen evsel katı atık ücreti tartışması yaşandı.

Giresun Belediye Meclisinin Mart ayı ilk toplantısında Belediye Başkanı Kerim Aksu ile AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Usta arasında su faturalarının içerisine konularak tahsil edilmesine başlanılan evsel katı atık ücreti tartışması yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Usta, belediye tarafından evlere dağıtılan konu ile ilgili bilgilendirme broşürüne tepki göstererek, “Sayın Başkan bu şekilde partimiz aleyhine kara propaganda yapılmaktadır, bu da hoş değildir, toplanan paralar sizin kasanıza gidiyor, devletin kasasına gitmiyor” dedi.
İbrahim Usta’nın sözlerine cevap veren Belediye Başkanı Kerim Aksu ise katı atık konusunda 2010 yılında çıkarılan bir yasa ve yönetmelik olduğunu hatırlatarak, “Bu yasayı biz çıkarmadık, yasayı uygulamak zorundayız, bu konuda niçin para alındığını da vatandaşlarımıza söylemek durumundayız” diye konuştu. Usta, katı atık ücretinin su ücretinin düşürülmesi suretiyle vatandaşa yansıtılmayabileceğini ifade etti.