Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MECLİSTE FKB TARTIŞMASI

Giresun İl Genel Meclisi’nin

Giresun İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Fiskobirlik’in batı bölgesine taşınmasını gündeme getirdi.

Giresun İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantısının ilk oturumunda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Fiskobirlik’in batı bölgesine taşınması konusunu gündeme getirdi. Yılmaz, gündem dışı yaptığı konuşmasında Giresun halkı, sivil toplum örgütleri, siyasetçileri, muhtarları, tüm kurum ve kuruluşları ile bu ve diğer yaşamsal konularda da mutlaka “tek ses, tek yumruk olmalıdır. Tek ses, tek yumruk olmamız gereken diğer bir konuda tabi ki SEKA Aksu kağıt fabrikası başta olmak üzere, Sunta, Petma, Adel, Başkan Gıda, Fatoğlu Gıda gibi çok önemli iş alanlarının kaybından sonra içimizi acıtan Fiskobirlik’in Giresun’dan taşınabileceği tartışmasıdır. Bir kere Giresunlu bir yönetim Kurulu başkanı olsaydı, böyle bir konuyu bırakın tartışmayı aklının ucundan bile geçirebilir miydi acaba? Yada bugünkü Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı kendi vilayetindeki köklü bir istihdam alanını başka bir vilayete taşıyabileceği sözünü ağzına alabilir miydi acaba?” dedi.

Mehmet yılmaz konuşmasında şu konulara da değindi: “CHP grubu olarak karşı olduğumuz,  tartıştığımız konular olsa bile, zaman zamanda Giresun adına hemfikir olduğumuz can alıcı stratejik konuları gündeme taşıyabiliyoruz. Benimde grubumun adına sık sık vurguladığım, sizlerin de desteğini gördüğümüz, Giresun’un olmazsa olmazı iki konusunun muhtarlarımız tarafından bir mektup ile sn. Cumhurbaşkanımıza iletilmesinden siyaseti bir yana bırakarak, Giresunlu olarak büyük bir onur duyduk.  Bu saygıdeğer muhtarlarımıza grubum adına sonsuz teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 1. Konu: Tirebolu – Torul yolu iyileştirme projesi idi. 2 yıl önce proje animasyonunun sunumunu yapmıştık bu mecliste. Biran önce yapım ihalesinin gerçekleşmesini dilemiştik. 2.konu ise, Giresun limanı idi.  Büyük mendireğinin 371 m. Uzatılması, mendirek üzerine rıhtım yapılarak Giresun limanın derinleştirilebileceği ile ilgili denizde yaptığımız Elektronik Navigasyon Haritalama çalışmasının sunumunu yapmıştık sizlere.  Beraberinde limanı olmayan Ordu’nun limanımıza destek vermesi ve adının da Giresun-Ordu limanı kısaca GİROR olması önerisinde bulunmuştuk. Zira böyle bir hakkımızın olduğunu. Çünkü bizim Havaalanı için Ordu’ya çok büyük destek verdiğimizi belirtmiştik. Sevgili muhtarlarımızın da bu konuda bizimle hemfikir olması memnuniyet vericidir. Ancak Tirebolu –Torul Demiryolunun da bu mektupta yer almaması bizim için bir eksiklik sayılmaktadır.”