Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lisanslı Fındık Deposu açıldı

Lisanslı Fındık Deposu ve

Lisanslı Fındık Deposu ve Spot Borsası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Milli Savunma Bakanı Canikli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile açılan borsa da fındık işlem görmeye başladı.

Türkiye ve Avrupa Birliği’nin katkılarıyla yapılan Giresun Ticaret Borsası’nın Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa Kurulması Projesi’nin açılışı Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa’nın Giresun’un Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki açılışına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, mülki amirlerin katılımının yanı sıra ve fındık üreticisi vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Lisanslı depoculuk Türk tarımında çığır açacak bir projesidir. Lisanslı depoculuk emanete vermek yerine buraya verdiğin fındık karşılığında aldığın ürün senetlerini teminat göstererek her yerde geçerli olacaktır. Hem ülkemiz hem üreticimiz için önemlidir” dedi.

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da lisanslı depoculuğun önemine dikkat çekerek üreticiden belirlenen fiyatın altında fındık satmamalarını istedi. Açılışta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de bir konuşma yaptı.

CANİKLİ, “BORSA ARTIK HAMBURG’TA DEĞİL, GİRESUN’DA”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli; “Burada fındıkla ilgili gerçekleştirilecek işlemler dikkate alındığında fındığın altın olmasının önünü açacak bir projedir. Bunun bir devrim niteliğinde proje olduğunun altını çizebiliriz. Uzun yıllardan beri fındığın borsası niye Hamburg’ta olur da niye Giresun’da olmaz diye tartışılırdı. Fındık borsasının hiç üretimi olmayan Almanya’da olduğu yönündeki düşünce artık Giresun’dadır. Üretim de borsa da artık Giresun’dadır” dedi.