Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kutlu Doğum Haftası etkinlikle kutlandı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası 19 Eylül Spor Salonunda yapılan etkinlikle kutlandı. Etkinlikte OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk bir de konferans verdi. Etkinliğe Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Jandarma alay komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İlçe Müftüleri, daire amirleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salona gelenlere müftülük personeli tarafından gül ve kitaplardan oluşan hediyeler takdim edildi. Sunuculuğunu İl Müftülük Vaizi Soner Çelebi’nin gerçekleştirdiği programdan önce Şefliğini Giresun Müftülüğü Din Hizmetleri şube müdürü Ali Kılıçaslan’ın yaptığı Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi Korosu izleyicilere ilahi dinletisi sundu.

Dinletinin ardından Mehmet Akdağ Mescidi İmam-Hatibi Mehmet Kudu Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Akabinde İl Müftüsü Muhittin Oral açılış konuşması yaptı. ORAL konuşmasında; Açılışta okunan Saf Suresinin Meal ve Tefsirini yorumladı ve Programa teşriflerinden dolayı başta Vali Hasan Karahan olmak üzere Mülki amirlere ve misafirlere teşekkür etti. Program Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün yaklaşık bir saat süren konuşmasıyla devam etti. Öztürk konuşmasında; 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası Teması olan Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet “Gelin Birlik Olalım” konusu çerçevesinde; “Dünyada tarihsel süreç içerisinde birçok İslam devleti kurulmuş ve birlik beraberliğini koruyamadığı için tarih sahnesinden silinmiştir. Buna sebep olan Müslümanlar arasındaki tefrikadır çoğu İslam devletini yine bir İslam devleti yıkmıştır. Tarihte yüzyıllar boyunca bu topraklarda hükümdarlık yapan İslam Devletleri’nin ayakta kalışı ne ırkçılık ne ideolojik ne de dil birlikteliğiyle sağlanmıştır. Ancak yine tarihte görülmüştür ki Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberlik İslamiyet’in Tevhit ve Vahdet inancıyla gerçekleşmiştir. Bu gün Dünyada Müslümanların görmüş olduğu zulme hiçbir mümin vicdanının sessiz kalamayacağını ve kalmaması gerektiğine işaret eden Öztürk , “Fitne ve tefrika (sürekli anlaşmazlık) ateşinin İslam ümmetini her taraftan kuşattığı günümüzde işgal ve istibdatlardan sonra bugün her türlü şiddet ve cinayeti caiz gösteren, kendilerinden olmayan herkesi tekfir ederek (kâfir sayarak) ötekileştiren anlayış, İslam dünyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış durumdadır. İslam ümmetinin yeşerttiği mümtaz medeniyetleri, bu medeniyetlerin ortaya koyduğu büyük tecrübeleri yok sayarak yol alamayız” dedi.
Program Giresun Müftülüğü 04-06 yaş Gülçocuk Kur’an Kursu öğrencileri tafafından okunan Yasin-i Şerif ve Esmaül Hüsna, Giresun İmam-Hatip Lisesi Hafızlık Projesi kapsamında Müftülüğümüze bağlı Batlama Kız Kur’an Kursu Öğrencilerinin def eşliğinde ilahi dinletisi, kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalardaki öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi, Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu Öğrencilerimizden Hafız Mustafa Sayın’ın yapmış olduğu dua sona erdi.