Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kültür Sitesi unutuldu mu?”

Giresun Kent Konseyi Başkanı

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun’un en önemli eksikliklerinden birisinin kültür merkezi olduğunu söyledi.

Giresun’un kültür ve turizm şehri olma yolunda ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Karaibrahimoğlu: “ Şehrimizin zengin kültürel dokusu, derin tarihi, önemli bir avantaj oluşturmaktadır. Bu zengin kültürel değerleri ortaya çıkarmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak gerekmektedir. Dolayısıyla Giresun kültür merkezi bir an evvel hayata geçmelidir. Bu merkezle birlikte şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunulacak, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılması sağlanacak olup,  genç nüfusa da önemli katkılar sunacaktır.” dedi.

Başkan Karaibrahimoğlu, 19 Eylül spor salonunun arkasında mülkiyeti özel idareye ait olan arsa üzerine yapılması planlanan kültür sitesinin projesinin Çevre şehircilik İl Müdürlüğü elemanları tarafından hazırlandığını ve Bakanlığa gönderildiğini belirterek: “Daha önce yapılan açıklamalarda 2016 yatırım programına alındığı ve yapımına başlanacağı ifade edilmişti. Ancak uzun süredir bu konuda bir gelişme yaşanmadı. Bu durgunluk bizleri tedirgin ediyor. Şehrimizin yöneticileri siyasileri bu konuya ağırlık vererek kültür sitesinin yapımını bir an evvel başlatmalılar” diye konuştu.

Karaibrahimoğlu, Kent Konseyi olarak Şubat 2016 da milletvekillerine yazı yazdıklarını da anımsatarak: “Giresun’a kültür sitesinin yapımı için çalışma başlatmalarını istemiştik. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.