Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Merkezine yer önerisi

Mimarlar Odası Giresun Şubesi’nden

Mimarlar Odası Giresun Şubesi’nden yapılan açıklamada; “Atatürk Lisesi eski Pansiyon Binası arsası Kültür Merkezi için uygun bir arsa değildir” denildi.

Açıklamanın devamında; “2012 yılında, Kültür Sitesinin (Vali Sami Oytun Kültür Sitesi) yıkılmasından bu yana yaklaşık 10 yıldır Kültür Merkezi olmayan sayılı illerden olan Giresun için, Giresun Kültür Merkezinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2022 Yılı Yatırım Programına alınması ve ihale aşamasına gelinmesi, yapılan ilk ihalenin ekonomik nedenlerle sonuçlandırılamamıştır.

Kültür Merkezi yapımı için, Atatürk Lisesinin kuzey tarafındaki eski Pansiyon Binası arsasının seçilmesi, konum ve alan olarak uygun olmadığını daha önceki açıklamalarımızda görüş olarak belirtmiştik.

Proje bilgilerinde; 400 kişilik büyük salon, 150 kişilik küçük salon, kütüphane ve sergi salonu olmak üzere yaklaşık 9000 m2 toplam yapı alanına sahip olacağı belirtilen Kültür Merkezi Projesinde, açık otopark ve bina dışında açık alan düzenlemesi bulunmaması büyük bir eksiklik olarak görülmektedir.

Kültür Merkezi gibi simgesel özelliği olan bir yapının, asgari protokol kurallarının uygulanması için bile yeterli açık alana sahip olmaması seçilen arsanın yetersizliğini göstermektedir.

İlk yapılan ihalenin iptal edilmesi arsa değişikliği yapılması için fırsat olarak değerlendirilebilir. Yeni yapılacak ihale öncesinde, Kültür Merkezi ile ilgili arsa seçiminin yeniden gözden geçirilmesi önerimizdir.

Bu nedenle, Mimarlar Odası Giresun Şubesi olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; Giresun Kültür Merkezi, Teyyaredüzü Mahallesindeki eski SGK Hastanesi arsasına ya da Kültür Merkezi yapılmasına uygun nitelikte bir arsaya yapılmalıdır” denildi.