Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Merkezine yer önerisi

Bu haberin fotoğrafı yok

Mimarlar Odası Giresun Şubesi; “Atatürk Stadı yerine yapılacak Millet Bahçesinde kütle olmamalı. Kültür Merkezi, eski SGK Hastanesi arsasına yapılmalı.”

Mimarlar Odası Giresun Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Atatürk Stadı yerine yapılacak Millet Bahçesinde kütle olmamalı” denildi.

Açıklamanın devamında; “Son günlerde yerel basında yer alan, Millet Bahçesi içinde Kültür Sitesi yapılması tartışmaları, Atatürk Stadı yerine yapılması planlanan Giresun Millet Bahçesinin yapılaşmaya açılması anlamına da gelebileceğinden, Millet Bahçesi kavramına ve kapsamına uygun bulunmamaktadır. Şehrin ana aksı üzerindeki bu alanın yalnızca yeşil alan olarak düzenlenmesi, doğru ve nitelikli bir peyzaj çalışması ile oluşturulacak 30 dönümlük bir kentsel boşluk bu şehrin gerçekten yeşil Giresun olduğunu hatırlatmak için çok önemli bir fırsattır. Bu alanda yapılacak tek yapı, İnönü Caddesi tarafındaki kottan yararlanacak şekilde, yapılacak bir katlı otopark olmalıdır, bunun dışında yapılacak her türlü yapılaşma Millet Bahçesi mantığına aykırı olacaktır” denildi.