Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylü vatandaşlardan resim sergisi

Bu haberin fotoğrafı yok

Doğankent’in Çatak Köyünde açılan “Kıyıda Kalmış Yetenekler” resim sergisi büyük ilgi gördü. Çatak İlköğretim İlkokulu Sınıf Öğretmeni Elif Yılmaz’ın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında öğrencilerindeki resim yeteneğinin aileden gelen genetik bir yetenek olabileceğini düşünerek, resim kabiliyeti yüksek olan öğrenci velileri ile irtibata geçerek “Kıyıda Kalmış Yetenekler” projesi adıyla gerçekleştirdiği çalışma büyük beğeni topladı.

Sınıf Öğretmeni Elif Yılmaz, projesini ve düşüncelerini öğrenci velilerine aktardığından ilk önceleri olumsuz bir tepki aldığını ancak daha sonra velileri ikna ederek çalışmalara başladığını, kıt imkanlara rağmen velilerin istek ve azmi ile çok güzel karakalem resimlerinden oluşan eserler ortaya çıkardıklarını söyledi. Çatak İlkokulu Çok Amaçlı Salon’da 30 Mart Çarşamba günü Saat: 13.30 da açılışı gerçekleştirilen, “Kıyıda Kalmış Yetenekler Resim Sergisi” 2 gün devam edecek.  Proje sahibi Sınıf Öğretmeni Elif Yılmaz’a teşekkür plaketi veren Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu, bu tür çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ederek “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren okulların ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ ile eğitim ve öğretim saatleri dışında gerektiğinde Kaymakamlık ve belediyelerle de işbirliği yapılmak suretiyle velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi; belediyelerin yeni bir mekân oluşturmaksızın meslek ve beceri kazandırma, spor, kültür, sosyal hizmetleri için okulların çok amaçlı kullanılabilmesi ve ağaçlandırılması amaçlanmaktadır. Bugün burada bu amaca uygun olarak yapılan bir çalışmanın ürünlerini görmek için bulunmaktayız. Emeği geçen, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Resim Sergisi’nin açılışı nedeniyle oldukça istekli ve heyecanlı olduğu gözlemlenen projenin mimarı Sınıf Öğretmeni Elif Yılmaz, “Çok fazla bir sosyal imkana sahip olmayan Çatak Köyümüzde, ‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi’nin temel amacına sadık kalarak, başlattığımız çalışmanın meyvesini açtığımız resim sergisi ile toplamış olduk. Köyümüzde okul-veli-öğrenci üçgeni içerisinde bazı değişik projelerimiz daha bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde bunlarında hayata geçirilmesi için faaliyetlere başlayacağız” dedi. Sergide karakalem ve strafor üzerine kabartma resim çalışmaları bulunan ev hanımları; Fikriye Bayram, Özlem Topar ve Vesile Bayram ile Serbest Meslek Sahibi (Kahvehane işletmecisi) Ahmet Ural’a Kaymakam Uğur Köroğlu, Garnizon Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Tuncay Doğancı, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt tarafından birer hediye verildi.

Resim Sergisi’nin açılışına; Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu, Doğankent İlçe Garnizon Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Tuncay Doğancı, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden, Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, İl Genel Meclis Üyeleri Fatma Dil ve Hayati Bayram, daire amirleri, öğrenci velileri, köy halkı ve davetliler katıldı.