Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Koalisyona evet, erken seçime hayır”

Giresun’u 25. dönemde TBMM’de

Giresun’u 25. dönemde TBMM’de temsil edecek ve ilk kez milletvekili seçilen iki isim CHP’li Bülent Bektaşoğlu ile MHP’li Orhan Erzurum, siyasi gelişmelerle ilgili olarak Yeşilgiresun’a değerlendirmelerde bulundular. Her iki milletvekilinin ortak görüşü ise erken seçimin Türkiye’ye bir katkıda bulunmayacağı yolunda oldu.
BEKTAŞOLĞLU: “HERKESLE KOALİSYON KURARIZ”
CHP milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarına göre milletin hiçbir partiyi tek başına iktidara getirmediğini belirterek, “Seçmen uzlaşın ve koalisyon kurarak ülkeyi yönetin mesajını verdi. Biz CHP olarak prensiplerimizi belirledik bu prensiplerde anlaşacağımız her siyasi parti ile ortaklık kurarız” dedi.
Bektaşoğlu, TBMM başkanlık seçiminden çıkacak sonuca göre kimin kimle koalisyon kuracağının da belli olabileceğini söyledi.
ERZURUM, “HDP İLE ASLA OLMAZ”
MHP Milletvekili Orhan Erzurum da görüşlerini belirtirken, “Bizim kırmızıçizgilerimiz var, özellikle HDP ile hiçbir şekilde hükümet ortağı olmayız. HDP’nin içerden veya dışardan destek verdiği hiçbir hükümette yer almayız, ayrıca HPD ile kuracak olduğumuz koalisyonu tabanımıza anlatmamız mümkün değildir, en iyisi AK Parti-CHP veya AK Parti-HDP koalisyonudur. Erken seçim olmaz. Erken seçimin Türkiye ye getirisinden çok götürüsü olur,  son çare erken seçim olmalıdır” dedi.