Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıyı balıkçılığı destekleme başvuruları başladı

Deniz ve iç sularda

Deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine destek verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No:2020/28) 18 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı sosyo-ekonomik verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasların düzenlendiği Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı, Tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük (10 metre hariç) balıkçı gemilerini kapsıyor.

Bu kapsamda 0-4,99 metre boy aralığındaki gemiler için 750 TL, 5-7,99 metre boy aralığındaki gemiler için 1.000 TL, 8-9,99 metre boy aralığındaki gemiler için de 1.250 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisinin, 27 Kasım 2020 günü mesai saati bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine Tebliğ ekinde yer alan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğinden Yararlanacaklar İçin Dilekçe ve anket formu ile şahsen müracaat etmesi gerekiyor. Anket formunu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılar destekleme ödemesinden faydalanamayacaklar.

Destekleme için balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacak.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihte; Geçerli bir su ürünleri avcılık ruhsatına sahip olduğu, O tarihte balıkçı gemisi sahibi ve gemi boyu bilgileri, İl/İlçe Müdürlüğü kayıtlarından ve SUBİS’ten kontrol edilecek. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacak.