Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçaslan; “Vatandaşın elektriği ile oynamayın”

Gelecek Partisi Giresun İl

Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Murat KILIÇASLAN, Aksa Elektrik yetkililerine çağrıda bulunarak “Elektrik ücretlerinin tahsilatında gösterdiğiniz çabanın yarısını yatırımlarda da gösterin” çağrısında bulundu.

HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?

Kılıçaslan yapmış olduğu açıklamada şehrimizde hizmet veren elektrik enerji dağıtım şirketi Aksa’nın yıllardır Giresun halkına güç gösterisi yaptığını, hiçbir yetkilinin de kendilerine laf geçiremediğini” belirtti.

Giresun’da birçok yaylada halen elektrik olmadığını, İl genelinde birçok köyde ciddi elektrik sıkıntıları yaşandığını, oluşan arızalarda Aksa elektriğin işine geldiği gibi davrandığını, yeni yatırımlardan kaçarak sadece tahsilata odaklandığını ifade eden Kılıçaslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Geçtiğimiz hafta Doğankent İlçemizin Süttaşı Mahallesinde bir vatandaşımız yüksek gelirim hatlarının düzensiz ve evlere yakın çekildiği için yaralanmış ve Karadeniz Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve ciddi sağlık problemi yaşamaktadır, yine Tepeköy Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri geçtiğimiz günlerde Aksa önünde eylem yapmış, yaylalarında elektrik olmadıklarını, yıllardır kendilerinin oyalandığını ifade etmişlerdir.

Köylerimizde en küçük rüzgârdan elektrik kesintisi yaşanmakta ve halkımız saatlerce mağdur olmaktadır. Buradan Aksa yetkililerine çağrıda bulunuyorum. İnsanların faturalarının son ödeme tarihi 5 gün geçtiğinde kesme işlemini hemen gerçekleştiriyorsunuz, hiç geç kalmıyorsunuz ancak iş yatırıma gelince kafanızı kuma sokuyorsunuz. Hangi devirde, hangi çağda yaşıyoruz”

Aksa Elektriğin mutlaka olması gereken yatırımlarına bir an önce başlamasını ve Giresun halkının mağdur edilmemesini savunan Kılıçaslan sözlerini şöyle tamamladı;

“Yıllardır halkımıza edilen zulüm son bulmalıdır. İnsanlarımız artık oyalanmamalıdır. Elektrik olmayan yaylalar bir an önce tespit edilip enerji hattı çekilmeli, köylerimizin enerji hatları yenilenmelidir. Giresun’un köylerinin büyük bir bölümünde halen 20-30 sene önce yapılan enerji hatları kullanılmaktadır. Konu hakkında muhtarlarımız muhatap bile alınmayarak köy halkı ile karşı karşıya getirilmektedir. Konu hakkında gerekli işlemler için Hükümetimizi ve Aksa yetkililerini Milletim adına göreve çağırıyorum” dedi.