Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keder’den Türk Sağlık-Sen’e ziyaret

Keder Derneği Başkan ve

Keder Derneği Başkan ve yöneticileri Sağlık Sen’i ziyaret ettiler. Şube Başkanı İbrahim Ekiz’le yapılan görüşmede, sorunlar dile getirildi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır savunuyoruz. Farklı istihdam ve farklı özlük ve mali hakların kamuda çalışma barışını zedelediğini, işyerinde huzuru kaçırdığını uzun bir süredir ifade ediyoruz.

Kamu hizmetini kamu çalışanı eliyle yürütülmesi gerektiği bizim açımızdan muhakkaktır. Fakat iktidar ısrarla farklı yöntemlerde ısrar etmekte kadro vereceğini ilan etse bile bu sözünü bir türlü tutmamaktadır.

Hepinizin bildiği gibi siyasi iktidar seçim vaadi olarak tüm taşeronlara kadro vereceğini belirtmiş seçimin ardından 1 yıl geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atmamıştır. 2015 yılı toplu sözleşmesinde sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların KİT’lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına  ve 4/C’li personelinin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirebilmeleri konusunda çalışma yapılması hüküm altına alınmıştı ama herhangi bir düzenleme yapılmadı. Türkiye Kamu-Sen olarak bu hususta da davamızı açarak konuyu yargıya taşıdık.  Kısacası iktidar kadro konusunda verdiği sözleri ve attığı imzaların gereğini yerine getirmelidir. Bu kadrolarda çalışmakta olanların ümitle beklediği bu düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir.  Kadrolu istihdamı da hem kamunun sağlıklı işleyişi hem de devlet memurluğunun bir gerekliliği olarak görüyoruz.

Bu nedenle taşeronlarla beraber kamuda asıl işi yapan ve devletle aralarında bir sözleşme olan 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşireler ve 4/C’lilerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur.   Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır fedakârca hizmet yapan bu çalışma arkadaşlarımıza da kadro verilmesi için bu süreçte yoğun bir mücadele göstereceğimizi herkes iyi bilmelidir. Hak ettikleri kadroya kavuşuncaya dek mücadelemiz devam edecektir” denildi.