Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katliamı yaşayan işçiler Giresun’a döndü

Ankara’da 97 kişinin hayatını

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği 246 kişinin yaralandığı ’emek, barış ve demokrasi mitingi’ne katılan DİSK Genel-İş Sendikası üyesi işçiler dün gece Giresun’a döndü.
İşçileri Atatürk Meydanı’nda, aileleriyle, aralarında CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı. Arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü ve olay anının şokunu üzerlerinden atamadıkları görülen işçilere Bektaşoğlu, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri çiçek verdi.
Atatürk anıtı önünde toplanan işçiler hitabeden DİSK Temsilcisi İsmail Taşhan, “Barış ve demokrasi için gittik. Arkadaşlarımızın ölülerini bırakarak döndük. Üzerimize onların kanları sıçradı. Ama yılmayacağız. Giresun Kurtuluş Savaşı’nda iki gönüllü alay çıkardı. KESK ve DİSK olarak Osman Ağa’nın gönüllü alaylarıyız. Emek düşmanlarıyla sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Milletvekili Bektaşoğlu ise, “İşçi arkadaşlarımızın acısını paylaşmak için buradayız. Tarihin en büyük terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu olayda da bir istihbarat ve güvenlik zafiyeti var. İşçilerin eylemi için Toma, panzer, biber gazıyla konuşlanan güvenlik güçleri, nedense onlara saldıran teröristin geçişini görmezden gelmiştir” diye konuştu.