Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karan’dan kota tepkisi

GZO Başkanı Karan, TMO’nun

GZO Başkanı Karan, TMO’nun “kota yok” açıklamasını eleştirdi. Karan, üreticinin alım kotasıyla, alım kriterinin ne olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, “TMO kota uygulamıyor” açıklamasına üreticinin karnının tok olduğunu kaydetti.

“BECERİKSİZLİKTİR”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından fındıkta kota uygulamasıyla ilgili yapılan açıklamayı değerlendirdi. Karan, TMO yetkilileri ve bazı siyasilerin ziraat odalarıyla uğraşırken, serbest piyasada fındık fiyatının 14 TL’ye kadar düştüğünü ifade etti. Karan, TMO’nun 2017’de fındık alım miktarını 100 kilogramdan 130 kilograma çıkarttığını hatırlatarak, “Eğer bugün alım kotası yetersiz ve artırılmıyorsa bu şu anki yönetici ve siyasilerin beceriksizliğinden kaynaklıdır” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ”

Çözüm üretmek ve üreticinin mağduriyetini gidermek yerine TMO üst düzey yöneticilerinin ve bazı siyasetçilerin, faturayı ziraat odaları kesmeye çalıştığını ifade eden Karan, ziraat odalarının rekolteyi düşük gösterdiği için alım kotasının düşük olduğu yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığı duyumunu aldıklarını belirtti. Karan, “Bunun adı siyaset değil, tam anlamıyla ziraat odaları hakkında kara propaganda oluşturarak üretici ile ziraat odalarını karşı karşıya getirmektir. Devlet kurumlarının başındaki yönetici ve iktidarı temsil eden siyasetçilerin görevi bir tarafları suçlamak değil, çözüm üretmek olmalıdır” dedi.