Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karan ihracatçıları topa tuttu!

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Ticaret Odasında yapılan toplantıda kendilerini eleştiren ve fındık fiyatlarının düşmesinden sorumlu tutan ihracatçılara ağır sözlerle yüklendi. Karan’ın açıklamasından Ticaret Borsası ile siyasetçilerde nasiplerini aldılar. Karan, kendilerini eleştiren ihracatçıların sütten çıkmış ak kaşık gibi olmadıklarını belirterek, “Kendisini fındık ihracatçısı sanan ve ne dediğini bilmeyen firma yetkililerine şunları hatırlatmak isterim; Ziraat Odaları piyasa şartlarını bilmeden konuşuyor, çok doğru bir söz evet biz piyasa koşullarını bilmeyiz neden mi? alavere dalavere ile üreticinin daldaki fındığı kaça sattığınızı, üreticinin gözünün içe baka baka nasıl ihanet ettiğinizi bilmiyoruz. Üreticinin size deponuzda tutun diye bıraktığı emanetini kimlere şirin görünebilmek için hangi tekelci firmaya peşkeş çektiğinizi bilmiyoruz. Sizin hangi üretici adına sahte müstahsil makbuzu kestiğinizi bilmiyoruz.  Birde çıkmış yıllarca ziraat odalarında görev yapmış, oralarda kendini yetiştirmiş bir üretici birliği başkanı hem üreticiyi temsil etmeye hem de tekelci firmaya maaşla hizmet etmeye çalışıyor. Biraz onurunuz, biraz gururunuz ve üreticiye biraz saygınız olsun. Üreticilere biraz saygınız varsa temsil ettiğiniz o üretici birliğinden yada hizmet ettiğiniz firmadan istifa edersiniz” dedi.

Giresun Ziraat Odası’nın afaki konuşmayarak, devletin resmi verileri ışığında konuştuğunu belirten Karan, “Biz ne dedik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün maliyet hesabına göre bu sezon fındık fiyatı maliyetini kurtarmıyor. Üretici kafasındaki fiyat oluşunca ürününü gönül rahatlığıyla satabilir” dedik. Fındığınızı satmayın bekletin, fiyat şu olacak demedik. Kaldı ki, hükümetin Sayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı üreticilere, “fındığınızı bekletin, ürününüz değerlenecek” şeklinde beyanatlarda bulundu. Aynı beyanatları zaman zaman muhalefet partisi temsilcileri de yaptı. Kimse ziraat odaları üzerinden başkalarına mesaj göndermeye kalkışmasın, biz ne söylediğinizi de, ne konuştuğumuz da çok iyi biliyoruz” dedi.

VERENDE ALLAH, ALANDA ALLAH!

İhracatçıların kalite ve verimi ağızlarından düşürmediğine dikkat çeken Karan, “Fındığı verecek olanda, alacak olanda Cenabı Allah, Allah’ın işine karışmak haşa bizim hattımıza değil. Püsü de, karanfili de doğuracak ve çotanağı oluşturacak olan da Cenabı Allah. Bu sene fındık verimi düşük olduysa suçlusu üretici değil ya, Allah’ın takdiri ilahisidir. Kaldı ki, üreticiyi bahçesini bakmamakla suçlayarak, örnek bahçe tanzim edenlerin bu sezon ne kadar fındığı olduğu da çok iyi bilmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

BORSAYA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Ticaret Borsalarına da seslenen Karan, “Tüm borsalara sesleniyorum, üreticinin alın terinden kesilen borsa payı ile faaliyetlerinizi sürdürdüğünüzü unutmayınız.  Üretici kuruluşu olduğunuzu piyasaya yansıtınız” ifadelerini kullandı.

 “MİLLETVEKİLLERİ FINDIĞA ODAKLANMALIDIR”

Karan açıklamasının sonunda, Giresun milletvekillerine bir uyarıda bulunarak şunları kaydetti: “İlimiz milletvekilleri, kendi, köpek, yurtdışı manzara fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşmayı bırakıp, birazda ilimizin öncelikli meselesi olan fındık konusuna odaklanmalıdır.”

Haber: Yeşilgiresun