Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadeniz’in umudu Arap turistlerde

Körfez ülkelerinden her yıl

Körfez ülkelerinden her yıl gelen turist sayısının arttığı Doğu Karadeniz Bölgesi, bu yıl 500 bini aşkın turist bekliyor.

Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çeken ve yayla turizmi bakımından en zengin bölge olan Doğu Karadeniz Bölgesi, bu yıl başta Körfez ülkeleri olmak üzere turist akını bekliyor.

950 yaylaya sahip, 70 tanesi bilinirliği ve turizm faaliyetleri ile bilinen ve Türkiye’de Turizm Merkezi ilan edilen 36 yaylanın 26 tanesine sahip Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Arap turizmini geliştirmek, gelen turist sayısını arttırmak amacıyla son yıllarda başlayan tanıtım çalışmaları olumlu sonuçlar verdi. Özellikle Rize, Trabzon ve Ordu illeri, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt ağırlıklı olan Arap turizminden daha çok pay almak için tanıtım çalışmalarına ağırlık vermelerinin sonuçlarını almaya başladılar. Buna göre Doğu Karadeniz Bölgesi’ni 2010 yılında büyük çoğunluğu Körfez ülkelerinden 30 bin turist ziyaret ederken, bu rakam 2011 yılında 65 bin, 2012 yılında 130 bin, 2013 yılında 190 bin ve 2014 yılında 260 bin, 2015 yılında 410 bin, 2016 yılında 465 bine yükseldi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm firmaları bu yıl 500 bini aşkın turist bekliyor.

Özellikle son 3 yılda yaptığı tanıtım programları sayesinde yılda 60 bin Arap turistin ziyaret ettiği Ordu, bu yıl 100 bin Arap turist bekliyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek, bölgenin turizm pastasını büyütmeyi amaçladıklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Yaz mevsiminde buralar 15 derece en fazla 17-18 derece civarında, akşamları ise 10 dereceye oluyor. Akşamları ceketsiz paltosuz dolaşılmayan yerler var. Şu anda havalar henüz ısınmadı ama 40 derece sıcaklıkla boğuşan yerler var. Özellikle Körfez ülkeleri. Oralarda şehirden çıkıldığı zaman çöl başlıyor zaten. Hatta oralardaki yeşillikler tamamen yapan ve suni. O insanlar bir ırmak göl görmüyorlar. Hemen hemen kar yağışı görmemişler. Bir insan kendisinde olmayan şeyleri merak eder. Yaz mevsiminin bile serin olduğu için Doğu Karadeniz Bölgesi onlar için hayli cazip” dedi.

Haber: Yeşilgiresun