Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara’dan otopark çağrısı

GESOB Başkanı Ali Kara,

GESOB Başkanı Ali Kara, İmam Hatip Lisesi binası altına otopark yapılmasını istedi.
Kara, “Giresun ili merkezimizin bugün ve gelecekte çözüme kavuşması gereken en önemli sorunlarının başında trafik ve otopark sorununu öne çıkmaktadır.
Şehir merkezindeki nüfus yoğunluğu insan hayatının ayrılmaz bir parçası olan ulaşım ve park sorununun yükünü artırmıştır. Son yıllarda gerek taşıt sayılarının hızla artması, ticaret ve iş merkezlerinin kente yoğunlaşması sorunu problem haline getirmiştir” dedi.
Kara şöyle konuştu: “İlimiz merkezinin eski olması ve zamanından beri iyi bir planlama yapılmamış olması ve otopark için yeterli alanların ayrılmaması sorununun günümüze kadar büyüyerek gelmesine sebep olmuştur. İmar planındaki hükümler çerçevesinde binaların zeminlerinde yeterli otoparkların ayrılmamış olması ve planda otopark olarak ayrılmış olan yerlerin de ekonomik güçlükler nedeniyle kamulaştırılamamış olması bu sorunu daha da arttırmaktadır.
Kentteki kamu işyerlerinin, serbest iş ve ticaret merkezlerinin bir bölgede yoğunlaşması mesai saatlerinde bu bölgedeki nüfusu iki hatta üç katına kadar çıkmasına neden olmaktadır. Yerleşim birimlerinin yoğun olduğu yerlerde yol dışı park yerlerinin çok az oluşu veya hiç olmayışı nedeniyle yol içi parklarının ise uzun süre iş sahipleri tarafından kullanılması nedeniyle vatandaşlar çok büyük zorluklarla karşılaşmakta ve hatta olaylar daha da ileri giderek itilaflar ve kavgalar yaşanmaktadır.
Merkezde yolların yeterli genişleme imkanı olmaması veya önceden yeterli iken artan trafik ve hızlı yapılaşma neticesinde zaman-la daralmış olması yollarımızın mevcut trafik yükünü kaldıramaz hale getirmiştir. Bunun yanında bu yollara yol içi parklarda eklenince otopark sorunu etkisini daha da belirgin bir şekilde göstermiştir.
Yukarıda izaha çalıştığımız çerçeve içinde imar mevzuatındaki milli eğitim, sağlık, kamu alanları ve dini tesislerin zemin altına otopark yapılabilir uygulaması çerçevesinde Yeniyol mevkiinde milli eğitim müdürlüğünce eski imam hatip okulu yıkım çalışmaları başlamış olması nedeniyle bu bölgesinin tüm otopark sorununu karşılayacak büyük bir fırsat doğmuş bulunmaktadır.
4000 m2 alana yeni yapılacak tesisin altına katlı otopark yapılarak büyük bir sorun çözülebilir. Bu konuda yetkilileri iş işten geçmeden teşebbüs etmeye ve kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”