Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaahmetoğlu, “Bölge cezaevi neden Beşikdüzüne yapılıyor”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Espiye ilçesine yapılacağı söylenen bölge cezaevinin Trabzon Beşikdüzü’ne yapılacağını ve 25 Mayısta ihaleye çıkacağını söyleyerek bu “AK Parti Giresun Milletvekilleri ve Gümrük ve Ticaret Bakanının yeni bir başarısıdır” dedi. Karaahmetoğlu Adalet Bakanı Kenan İpek’e; “Şimdi Adalet Bakanlığı, Espiye’ye Bölge Cezaevi yapımının kesinleştiği müjdesi veren dönemin Giresun Valisi’nin, cezaevi yapımı için kamulaştırmayla yer temini sağlayan ve tapusunu çıkaran Espiye Belediye Başkanı’nın ve Giresun Milletvekilleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın başını öne eğdirdi iddialarını yanıtlar mısınız” dedi.

2013 Mayıs ayında dönemin Giresun Valisi Espiye İlçesine Bölge Cezaevi yapılacağının kesinleştiği müjdesini Adalet Bakanlığının bilgisi dâhilinde vermedi mi diye soran Karaahmetoğlu “Bölge cezaevinin Beşikdüzü ilçesine kaydırılma sürecinde Trabzonlu siyasetçilerin girişimlerini aktararak Bakanlığınız yatırım planlarına bölge ve il referanslarına göre mi karar veriyor “dedi. Bölge cezaevinin Espiye’den Beşikdüzü’ne kaydırılması kararına ilişkin AKP Giresun Milletvekillerine bilgi verdiniz mi, itirazları oldu mu diye soran Karaahmetoğlu” Yoksa buna bile gerek görmediniz mi “dedi.

18 Ekim 2013’de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Beşikdüzü’ne cezaevi yapımı için 21 kez adalet Bakanlığına gittiğini, Çevre Şehircilik Bakanının da bu hususta çok uğraştığını ve 1600 kişilik cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılacağı ifadelerini kullanmıştır. Yine Muhammet Balta Beşikdüzü’ne Bölge cezaevi müjdesini verirken “hiçbir belediye başkanımızı siyasi olarak başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık” ifadelerini kullanmıştır. 28 Ağustos 2014’de ise Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret ederek cezaevi projesini görüşmüştür. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılmasında herhangi bir sorunun olmadığını söylediği ifade edilmiştir.”

Konuya ilişkin olarak:

1. Bölge Cezaevi’nin Espiye İlçesine yapımından niçin vazgeçilmiştir? 2. Giresun’un Espiye İlçesine Yapılması planlanan Bölge Cezaevi’nin Trabzon Beşikdüzü İlçesine kaydırılması konusunda Bakanlığınızdan talepte bulunan Trabzonlu Bakan ve Milletvekilleri kimlerdir? 3. Bakanlığınızın Espiye’ye yapılması planlanan cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılması kararına ilişkin AKP Giresun Milletvekillerinin bir itirazı olmuş mudur?  Kendilerine bu karara ilişkin bilgi ve haber verilmiş midir? Yoksa gerek görülmemiş midir? 4.2013 Mayıs ayında dönemin Giresun Valisi Espiye İlçesine Bölge Cezaevi yapılacağının kesinleştiği müjdesini vermiş midir? Bu müjdeyi Adalet Bakanlığı bilgisi dahilinde vermiş midir?   5. 2013 Ekim ayında Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bölge Cezaevi’nin Beşikdüzü’ne yapılacağı müjdesini vermiş midir? Bu hususta Bakan’ın da çok gayret sarf ettiğini belirtip “hiçbir belediye başkanımızı siyasi olarak başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık” ifadelerini kullanmış mıdır? 6. Bir yıl sonra Beşikdüzü Belediye Başkanı, Ankara’da Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’la görüşüp Beşikdüzü’ne Bölge Cezaevi sözü almış mıdır? 7.Şimdi; Adalet Bakanlığı, Espiye’ye Bölge Cezaevi yapımının kesinleştiği müjdesi veren dönemin Giresun Valisi’nin, cezaevi yapımı için kamulaştırmayla yer temini sağlayan ve tapusunu çıkaran Espiye Belediye Başkanı’nın ve Giresun Milletvekilleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın başını öne eğdirmiştir iddialarını yanıtlar mısınız? Bakanlığınız yatırım planlarında Bölge ve il referanslarına mı bakarak karar vermektedir? 8. 25 Mayısta ihalesi yapılacak Beşikdüzü Bölge Cezaevi inşaatı için Genel Bütçe’den aktarılacak ödenek miktarı tahmini olarak ne kadardır? Cezaevi ne kadar sürede tamamlanacaktır?