Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar yaşamı felç etti!

Bu haberin fotoğrafı yok

Yoğun kar yağışı nedeni ile 550 köyden 438’nin yolu kapandı,142 köye elektrik verilemiyor. Giresun kent merkezinde kar kalındığı 20 cm’yi geçti.  Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40-50 cm ye ulaştığı bildirildi. Giresun Belediyesi 200 kişilik ekiple kar mücadelesi yaptı.

Şehir merkezinde sık sık meydana gelen elektrik arızaları nedeni ile ısınma ve aydınlanmada yaşanan sıkıntılar vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Giresun’da önceki gece başlayan ve sabaha karşı şiddetini artıran kar Giresun il genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilerken karla mücadele eden ilgili birimler bu kez olumsuzluklara anında müdahale ettiler. Köy yollarının büyük bölümü kapanırken, çok sayıdaki köye de elektrik verilemiyor.
438 KÖY YOLU KAPALI 142 KÖYDE ELEKTRİK YOK
Giresun İl genelinde 550 köyden 438’i kar nedeni ile ulaşıma kapandı. Giresun merkez ilçede:50, Alucra’da 23, Bulancak’ta 57, Çamoluk’ta:27, Çanakçı’da 13, Dereli’de 29, Doğankent’te: 8, Espiye’de: 26, Eynesil’de 11, Görele’de 51, Güce’de 15, Keşap’ta 41, Piraziz’de 18, Şebinkarahisar’da: 8, Tirebolu’da 42, Yağlıdere’de 19 köy le ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde 142 köye ise elektrik verilemiyor.
BAŞKAN AKSU, “200 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞIYORUZ”
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kar yağışının devam edeceğini bu nedenle her türlü tedbirin alındığını söyledi. Başkan Aksu, “Karla mücadele için 15 iş makinesi, 2 greyder, 10 kamyon, 3 tuzlama ve yıkama aracı, 200 acil müdahale ekibi görev başındadır. Öncelikle ana yollar, dolmuş yolları, hastane yolları 24 saat ekiplerimiz tarafından ulaşıma açık tutulmaktadır. Cenaze ve acil hastaların nakilleri 112 ve hastanelerle koordineli olarak sağlanmaktadır” dedi.
ELEKTRİK ARIZALARINA VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Öte yandan şehir merkezinde arızalardan meydana gelen elektrik kesintileri ise vatandaşların büyük tepkisini çekti. Çok sayıdaki vatandaş elektrik kesintilerine sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdiler. Elektrik arızalarının yaşandığı bölgelerde doğalgaz problemi ile ısınma problemi yaşandı.