Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar fındık bahçelerinde hasara yol açtı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, kar kalınlığına dayanamayan fındık dallarının kırıldığını ve fındık bahçelerinde büyük hasara yol açtığını söyledi.

Giresun ve yöresinde etkili olan yoğun kar yağışının özellikle fındık bahçelerinde büyük hasara yol açtığı belirtildi. Giresun ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,  yaptıkları tespit ve gözlemlerde fındık bahçelerindeki dalların yoğun yağan kar nedeni ile kırıldığını ve bahçelerde büyük hasara yol açtığını söyledi. Karan, kar ve dondan dolayı ürün kaybının şimdilik söz konusu olmadığını da kaydetti.
“MÜDEHALE ALIMI KARARINIBEKLİYORUZ”
Ziraat Odası Başkanı karan, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşme sonrasında fındığa gerekirse devlet müdahalesi yapılacak sözlerinin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Karan, serbest piyasada Giresun kalite fındığın 11.5 TL’den alıcı bulduğunu, Fiskobirlik’in ise 12 TL’den fındık alımı yaptığına işaret ederek, “Üreticimiz eğer kaldıysa elindeki fındığını şubat ayı sonuna kadar bekletsin” dedi.