Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kansere karşı saçlarını kazıttılar

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Türkan Hocaoğlu ve arkadaşları Dünya Kanser Haftası dolayısıyla kanser hastalarına destek vermek için saçlarını kazıtarak basın toplantısı düzenlediler.

Saçlarını kestirerek kameralar karşısına geçen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Türkan Hocaoğlu yaptığı açıklamada, “2013 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün başlatmış olduğu Kanser Haftası günü nedeniyle iş arkadaşımla beraber kanser hastalarına bizimde bir katkımız olsun diye bu olayı gerçekleştirme düşündük.

Farkındalık yapmak, onları mutlu görmek, onların üzüntülerini bir nebze hafifletmek için yaptık. İnşallah bu dileğimiz yerine varır ve ses getirir diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın da beni destekleyeceğini düşünerek bunu başlattık, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Saçlarını kestirerek Türkan Hocaoğlu’nun kampanyasına destek veren Reyhan Umar ise kuzeninin kanser hastası olduğu günlerdeki dökülen saçlarından çok etkilendiğini ifade etti. Gözleri dolu bir şekilde konuşan Umar ise sözlerine şöyle devam etti:

“Ben kuzenimi kaybettim göğüs kanserinden. Onun saçlarının öbek öbek döküldüğünde ‘keşke’ bunu yapsaydım diye düşündüm. Çok mutlu olurdu ama yapamadım. Keşke düşünseydim, düşünmediğim için dün saçımı kestiğimde fark ettim keşke yapsaymışım. ‘Hayatta keşkeler olmasın’ diye şimdi yaptım. Çünkü yakinen tanıdığım dostlarım var. Onların gülüşlerini görmek için yaptım ve mutluyum.”