Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kale Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor

Göreve geldiği günden bu

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projelerle Giresun’un çehresini değiştiren Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yoğun çabaları ile Kale Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da başlandı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Kale Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını açıkladı. Şenlikoğlu, “İlimize en iyi hizmetleri sunabilmek için belediye başkanlığı görevine göreve talip olurken halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Giresunlulara verdiğimiz sözlerimizden bir tanesi de Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi idi. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Kale yamaçlarındaki yapıların kentsel dönüşüme girmesi için planlanan çalışmalar başladı” dedi.

Şenlikoğlu, “Kale Mahallesindeki 3,61 hektarlık alan riskli alan ilan edilmiş, hazırlanan proje Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kabul edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2,5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipliği tespiti ve gayrimenkul değerleme, imar planı, kentsel tasarım, matematiksel ve finansal modeli oluşturma ile hak sahipliği ile uzlaşma süreci tamamlandı” dedi.

Şenlikoğlu, “Projede yer alan 12 adet tescilli esere ait rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlandı, eserler arasında belediyeye ait bir taşınmaz da var. Taşınmazlar bakanlık tarafından ayrılan ödeneklerle restorasyonları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Giresun’un Kale Mahallesi’nin çehresi değişecek. İlimizin gelişip kalkınmasına da çok büyük katkısı olacak bu tarihi projenin hayata geçmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, ilimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.