Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın sorunları mecliste!

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İl Genel Meclisi’nin Mart ayının son toplantısında kadınların evlenme, boşanmayla ilgili sorun gündeme damgasını vurdu.

İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Şengül Şahin Giresun’un, evlenme ve boşanma olaylarının en fazla yaşandığı illerden birisi olduğunu belirterek görücü usulü evlenmenin de yine yoğun yaşandığı bir bölge olduğunu söyledi.

Komisyon Başkanı Şahin, Giresun’da 2014 yılında 2 bin 777 çiftin evlenirken, 575 çiftin ise boşandığının nedenlerini ise çiftlerin bir birini yeterince tanımadığından kaynaklandığını ileri sürdü.

Şahin Yaptığı açıklamada; “ Türkiye genelinde araştırma yapılmış Ülkemizde evliliklerin büyük çoğunluğunun 18-29 yaş arasında gerçekleşmesi ve evlenen çiftlerin yüzde 57’si 18-24 yaş arasında evliliklerini gerçekleştirdiği, evliliklerin yüzde 39’u aile etrafından, yüzde 39’u ise komşu, mahalle, arkadaş çevresinden tanışılarak evlenilmiştir.  Türkiye’de görücü usulün evliliklerin hala yaygın olduğu, oranının ise yüzde 51 olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bir gerçektir. Kaçarak ya da kaçırılarak yapılan evliliklerin oranı yüzde 4, berdel ise çok düşük olmakla birlikte Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 3 oranında halen uygulanmaktadır. Ülkemizde evliliklerin yüzde 94’ünün hem resmi hem de dini nikahlı olduğu, yüzde 3’ünün ise sadece dini veya resmi nikahlı oldukları yine yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlardır.”

Giresun’da boşanma oranına da dikkat çeken Şahin; “Doğu Karadeniz Bölgesinde ise 2012 yılında yüzde 9,8 olarak kaba boşanma hızı 2013’de değişiklik göstermeyerek aynı oranda kalmıştır. Boşanmaların yüzde 40,3’ü ise bir birlerini tanıma evresi olan ilk 5 yılda gerçekleşmiştir. Bütün bu araştırma sonuçlarını belirttikten sonra ilimizdeki boşanma sonuçlarını ise yılara göre; Giresun’da 2013 yılında evlenme 2 bin 913,boşanma 570’dir. 2014 yılında ise 2 bin 777 evlenme, 575 boşanma gerçekleşmiştir” dedi.