Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtalyanlar geri adım atmış!

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk:  “İtalyanlar fındık konusunda kendi ülkelerindeki açıklamaya itibar göstermiyor ve özür dilediler”

İtalyan Tarımcılar Derneği’nin Türk fındığını “En tehlikeli ithal gıda maddeleri” listesinde yer vermesi tepkilere neden olurken, AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cemal Öztürk, yapılan bu duyurunun İtalyanlar tarafından kabul görmediğini söyledi.

Toplantıda İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti’in Türk fındığının en tehlikeli listesine almasıyla ilgili olarak ise Türkiye’nin son derece rahatsız olduğunu ifade eden Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Son aylarda, son haftalarda İtalya’daki sabitte olsa bir fındık üreticisi bir kooperatifin açıklamaları Türkiye’de son derece olumsuz şekilde karşılandı. Gerçi değerlendirmede İtalyanlar bunu önemsemediğini Türk fındığının kalitesinden asla şüphelerinin olmadığını, İtalya’nın Türkiye’den fındık alamaya devam edeceğini, bu açıklamayı yapanların çok sorumsuz kurumlar olduğunu orada özür dileyerek anlattılar.

Dediler ki, ‘Bu bizi bağlamaz, biz Türk fındığının kalitesinden şüphemiz yok.’ Türk ihracatçılarını tebrik etmek lazım. Türkiye bu aflatoksin konusunda son yıllarda gerçekten titiz davranıyor. Hem bir ihracatçı birliklerimiz hem bizzat kendileri dolayısıyla bizim abdestimizden şüphemiz yok. Fındığımızın kalitesi tüm kurumlarca tescillenmiştir. O İtalyan çiftçi kurumunun ise bir kasaba kooperatifi olduğunu söylediler. Beyanatlarının da Türkiye’de basın tarafından özellikle gündeme getirilmesinde de bütün Avrupalı alıcıların rahatsızlık duyduğunu de orada bizzat gördük. Netice olarak Türkiye fındık üretmeye devam edece özellikle de Giresun fındık üretmeye devam edecek biz hükümet olarak devlet olarak müstahsilimizin, çiftçimizin arkasındayız“ şeklinde konuştu.

Fındık’ta alan bazı destekte 2017 bütçesinde de yer aldığını belirten Öztürk, “Sürdürülecek olan destekte dekar başına 170 lira gibi bir destek uygun görülüyor. Fındık üzerinde oynama yapanlarda mutlaka bunun karşılığını da devlet olarak göreceklerdir” diye konuştu.