Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşsizlik polemiği

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı’nın işsizlik üzerinden yüklendiği AK Parti’den Kitapçı’ya cevap gecikmedi. Kitapçı’nın açıklamalarına karşı açıklama ile cevap veren AK parti İl Başkanı Hasan Aydın, “Giresun’da işsizliği önlemeye yönelik yaptığımız proje ve çabamızı sayın il başkanının göz ardı etmemesini isteriz. Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 10.1 iken, bu sayı Giresun’umuzda yüzde 6.5’dir. Sayın il başkanının iyice konuyu anlaması için tekrar ediyorum ki, Giresun’daki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altındadır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile işsizlik önemli bir sorun teşkil etmektedir. Muhalefet partisi il başkanı biraz internete araştırma yaparsa işsizliğin sadece Türkiye ve Giresun’a özgü bir sorun olmadığını yakından görecektir. Muhalefet partisi il başkanı istatistiki bilgileri aldığı valiliğimizin web sayfasındaki bilgileri de iyice değerlendirmiştir. Sadece siyasi rant elde edebileceği işsizlik verilerini dikkat almış, ancak iş sahibi olan kişi sayılarını ise göz ardı etmiştir.  Yani konuya taraflı bakmış, bir algı operasyonu yapma gayreti içerisine girmiştir” dedi.

Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Muhalefet partisi il başkanının açıklamalarını hayret ve şaşkınlıkla karşıladığımızı belirtmek isterim.

Son derece acemice olan il başkanının açıklaması Giresun’un gerçeklerinden ise tamamen uzak.

Sayın il başkanına tavsiyemiz at gözlüğü ile Giresun’a bakmayı bırakması olacaktır. Giresun’da işsizliği önlemek için attığımız adımları gidip yakından incelemelidir.  Hizmete giren Türk Telokom’a bağlı Assistt çağrı merkezinde bugün onlarca gencimize iş imkânı sağlandı. Yine hükümetlerimizin sağladığı sanayi ve tarım teşvikleri, yüzlerce insanımıza yeni ekmek kapıları oluşturmakta.

Kurulumu hızla süren Bulancak OSB ile binlerce insanımıza iş sahası oluşturulacak. Bunları kendisi nasıl görmez veya görmezden gelir. Anlamak mümkün değil.

Kendisinden AK Parti iktidarımızı eleştirmek yerine, ilimize kazandırdığımız yeni iş sahaları nedeniyle teşekkür etmesini bekliyoruz.

Bu tür küçük hesaplarla AK Partimizi yıpratacağını da sanmasın. 13 yılda 9 seçimden zaferle çıkan AK Parti’ye halkımızın verdiği destek kendilerine en güzel cevap olmaktadır.

Milletimiz tarafından her seçimde artarak verilen destekler AK Parti’ye halkımızın duyduğu güveni en iyi şekilde yansıtmaktadır. Bizim karnemiz Türk halkının verdiği destektir.

İktidarın karnesinin ibretlik mi, yoksa övünç kaynağımı olduğunu bu millet gayet iyi bilmektedir.

Bunu CHP’li il başkanı anlamamışsa biz ne yapalım. Çünkü onların dili var söylemez, gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Bunlar böyle gelmiş böyle giderler. Bunlar milletten hiçbir zaman ders almamışlar bu anlayışla da almaya niyetleri de yok.

AK Parti yaptıklarıyla milletimizin her zaman takdirini kazanmış, kazanmaya da gün ve gün artarak devam etmektedir.  CHP zihniyeti ise her zaman olduğu gibi çamur at izi kalsın anlayışını kendilerine amaç edinmekten başka bir şey bilmemiştir.

Türkiye’nin eğitim, sağlık, tarım, ulaşım başta olmak üzere her alanda yaşadığı değişim ve dönüşümden Giresun’umuzda gereken payı geçmişte olduğu gibi gelecekte de almaya devam edecek.

Ülkemizde her alanda 13 yıldır devrim niteliğinde gelişmeler olurken bunu görmemezlikten gelmek CHP zihniyetine yakışır.

Sayın İl Başkanına Bir kez daha soruyorum. Giresun’a teşvik yasasını siz mi getirdiniz? Giresun Üniversitesini CHP’mi kurdu? Karadeniz sahil yolunu CHP’mi bitirdi. Köyleri asfaltla siz mi tanıştırdınız? Fındık üreticisine yıllardır verilen desteği sizin iktidarınız mı sağladı? Giresun’da yapılan Hastaneleri, Okulları, Yolları, Köprüleri kim yaptı? Yapılamaz dediğiniz havaalanını siz mi gerçekleştirdiniz? Öğrenci burslarını, kredilerini siz mi artırdınız?

Kısacası Türkiye’yi çağ atlatan CHP oldu da bizim mi haberimiz olmadı?

Sayın İl Başkanı sen mensubu bulunduğun partinin Belediye başkanının son 3 yılda yapılanlarla ilgili açıklamalarında Çay evi, Muhtar evi, Wc, Şadırvan, Taksi Durağı, Kaldırım Taşlarının değişmesi gibi Mimari çalışmalar yaptığını İddia edip insanların aklıyla dalga geçen Belediye Başkanını düşün.

Bunu başka türlü izah etmek mümkün değil.”