Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İŞ-KUR TYÇP’lileri sürekli çalışsınlar”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, toplum yararına çalışma programında işe alınanlar için düzenleme istedi ve bakana ‘partizanlık yapılmasın’ uyarısı yaptı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Giresun’da da Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) için yapılan mülakat sınavı ile ilgili şikayetler, Giresun içinde gündeme geldi.

CHP Giresun Millletvekili Bülent Bektaşoğlu,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’ndan bu konuda bir ‘araştırma’ yapılmasını istedi. Sınav öncesi ve sonrasında çeşitli şikayetler ve iddialar olduğunu dile getiren Bektaşoğlu “Programın uygulamadaki eksiklikleri giderilmeli. İşçiler sosyal haklara kavuşturulmalı ve sürekli çalışmalılar” dedi.

PARTİZANLIK MI VAR, PARTİ YÖNETİCİLERİ LİSTE Mİ VERDİ?

TBMM Başkanlığına Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi de veren CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şu konuları gündeme getirdi:

1-İş imkânlarının kısıtlı olduğu, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işi olmayan vatandaşların kısa süreli istihdamını sağlamayı hedefleyen Toplum Yararına Çalışma Programları’nın (TYÇP) amacına ulaşmada ortaya çıkan eksiklikler ve sorunlar nelerdir, bakanlığınızın bir tespiti var mıdır?

2-TYÇP üzerinden kurumlarda görevlendirilen personellerin asgari ücretle yılda 6 ay çalışma fırsatı verilip geri kalan 6 ayda işsiz kalmamalarını önlemek için, bu çalışanların süre sonunda tekrar işlerini sürdürmelerine ve sosyal haklara kavuşmalarına  ve sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına olanak sağlayan bir düzenleme yapılacak mıdır?.

3-TYÇP’de çalıştırılacak işçilerin illere ve bağlı ilçelere göre sayıları nasıl belirlenmekte ve dağılımları neye göre yapılmaktadır? Bu dağılımda bağlayıcı bir kural, kriter var mıdır? Karadeniz illerinde müraacat eden ve işe başlatılan işçi sayıları ne kadardır?

4-TYÇP’ye başvuranların mülakatlarında kişiyi değerlendirme hangi yöntemle yapılmaktadır?

5-İş-Kur’un işe alımlarında partizanlık yapılmadığını, büyük oranda işe ihtiyacı olanların tercih edildiğini ve hakkaniyet ölçüsünde adil davranıldığını söylemek mümkün müdür?

6- Müracaat edenlerin tamamı mülakata katılmakta mıdır?

7-Mülakat öncesinde ilgili komisyonlara parti yöneticileriniz tarafından iletilen listeler mevcut mudur?  Bu yönde gelen şikayetleri, iddiaya dayalı bilgileri araştırmayı düşünmekte misiniz?