Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İş güvencemiz kırmızı çizgimizdir”

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “Memurluk güvencesinin kaldırılması yolundaki girişimlere en şiddetli tepkiyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.
Ekiz yaptığı yazılı açıklamada, “Kamu çalışanlarının iş güvencesinin kaldırılmasıyla ilgili gündeme gelen haberler son derece rahatsız edicidir. Türk Sağlık-Sen olarak zaman zaman yaptığımız açıklamada bu konuda uyarıda bulunarak, yetkililere seslenmiştik. İşte bu uyarılarımızda bugün ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır.
Bir çalışan için kazanılmış en büyük haklardan biri, iş güvencesidir. İktidar, geldiği günden beri, memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için alt yapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir. Türk Sağlık-Sen olarak defalarca Hükümetin işçi-memur ayrımının kaldırılması yolundaki gizli gündemi kamuoyuna duyurmuş, memurların bu konuda uyanık olmasını önermiştik.
Türk Sağlık-Sen olarak, devletin yönetim şeklinin de değiştirilmesini içeren bir değişikliğin ilk belirtileri olarak gördüğümüz memurluk güvencesinin kaldırılması ve işçi ve memurların çalışan olarak aynı statüde değerlendirilmesi yolundaki girişimlere en şiddetli tepkiyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Bu bakımdan memurlarımız da sahip oldukları hakların gasp edilmesi noktasında son derece uyanık olmalı, hak ve çıkarlarını gerçek anlamda savunan sendikalara daha fazla destek vermelidirler. Yarınlara daha güvenli bakabilmek ateş çemberiyle sarılmış ülkemizin geleceğine ışık tutmak ve kamu görevlilerimizin haklarının gasp edilmesi değil geliştirilmesi için tüm sağlık çalışanlarını Türk Sağlık-Sen çatısı altında mücadeleye davet ediyoruz.
Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde görülmemiş bir uygulamayı ülkemize dayatmaya çalışanları, ateşle oynamamaları konusunda son kez uyarıyor, memurun iş güvencesine yapılacak herhangi bir saldırıyı, doğrudan memurun ve devletin varlığına karşı bir girişim olarak göreceğimizi ve en sert şekilde nefsi müdafaa hakkımızı kullanacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.