Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi için pek

İngiltere vizesi için pek çok kriteri sağlamanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce hazırlamanız gereken evrak listesine ulaşmanız gerekir. Başvuru sahibi öncelikle bağlı olduğu konsolosluğu tespit etmelidir. Ardından vize randevusu almalıdır. Belirtilen gün ve saatte belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlayan başvuru sahibi başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirecektir. Hazırlanan başvuru formunun İngilizce dilinde doldurulması istenmektedir. İngiltere vizesi için gereken belgelerin tam olması ve pasaportun geçerli olması İngiltere vizesi alım sürecini kolaylaştırmaktadır. İngiltere vize süreleri farklı süreler için verilebilmektedir. (6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl). Birleşik Krallık Vize ve Göç İdaresi rejimi yönetmeliği göre İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkeye giriş yapabilmesi için İngiltere vizesine sahip olmaları gerekir. İngiltere’ye seyahat etmek isteyen kişilerin İngiltere vizesi almak için Konsolosluğa teslim etmeleri gereken evrak listesi seyahat nedenine göre değişkenlik gösterdiğinden ayrıntılı bir incelemeyi gerektirir.

Hazırlanan tüm evrakın tercümesi ile teslim edilmesi önem taşımaktadır. Tercümenin doğru şekilde hazırlanıp ilgili kuruma sunulması vize işlemlerinin daha kısa sürede sonuçlanmasına yardım edecektir. İngiltere Birleşik Krallığı’na ziyarette bulunmak isteyen kişiler ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına uygun kategoride yer alan vize çeşidine sahip olmalıdır. İngiltere vize çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: İngiltere Ticari vizesi, turist vizesi, aile birleşimi vizesi, evlilik vizesi, tedavi amaçlı vize, öğrenci vizesi.

İngiltere vizesi başvuru formu doldurulmadan önce seyahat güzergahınızı ve süresini belirlemiş olmanız önemlidir. Pasaportunuz güncel ve hasar görmemiş olmalıdır. Biyometrik fotoğrafınız, net ve güncel olmalıdır. Kimlik bilgileriniz ile Pasaport bilgilerinizin birbiriyle eşleşmesi gerekir. Eğer kimlik bilgilerinizde yaptığınız bir değişiklik var ise bunu en kısa sürede yetkili kurumlara bildirmelisiniz. Seyahat sebebinizin yer aldığı bir dilekçeyi konsolosluğa iletmelisiniz. Seyahatinize dair tüm bilgileri kapsayan tüm evrakınız da başvuru dosyanızda yer almalıdır. sponsor bilgilerinizi içeren belgeyi de evrakınıza eklemeyi unutmamalısınız. İngiltere Konsolosluğu ihtiyaç halinde İngiltere vizesi için istenen gerekli evraka ek olarak seyahat durumuna göre başka belgeler de talep edebilmektedir. Kısa süreli İngiltere ziyaretçi vize başvuru işlemleri için hazırlanması gereken evrakın asıllarıyla birlikte fotokopilerinin de mut hazır bulundurulması son derece önemlidir. Bu şekilde başınıza gelebilecek sıkıntılara karşı önceden önlem almış olursunuz.

Bütün işlemleri özenle gerçekleştirilmesi halinde vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması için herhangi bir neden bulunmamaktadır. Özensiz yapılmış bir başvuru pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirmektedir. Her şey dikkatli bir şekilde tamamlandıktan sonra İngiltere vize sonucu, ortalama1 ile 3 hafta gibi bir sürede cevaplanmaktadır.

İngiltere vizesi için görevlendirilmiş vize merkezleri bu konularda sizlere yardımcı olmaktadır. Alanında başarılı bir vize danışma merkezinde hizmet almanız halinde sizlere gerekli destek sağlanacaktır. Tüm bilgiler tarafınıza aktarılacaktır. İngiltere vizesi için gerekli olan evrakın yanında geçerli bir pasaporta sahip olmanız diğer bütün özelliklerden daha önemlidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi İngiltere’de bulunduğunuz süreden daha fazla bir zamanı kapsamalıdır. Bu noktada yurtdışı seyahat engelinizin olmaması da çok önemlidir. Başvuru yapıldıktan sonraki zaman süreci içinde pasaport üzerindeki bilgilerde herhangi bir değişiklik olmaması, pasaportun ya da diğer evrakın hasar görmemesi son derece önemlidir. Tüm işerinizi başarılı ve doğru şekilde tamamlamanız halinde vize başvurunuz kısa sürede olumlu şekilde sonuçlanacaktır.