Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İneğin karnından çıkanlar şaşırttı!

Giresun Hayvan Hastanesi veteriner

Giresun Hayvan Hastanesi veteriner hekim Onur Erdem Çelik ve veteriner hekim Emre Lap tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, 8 aylık gebe inekten 2 kilo ip ve çok sayıda çivi çıkardı.

Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Giresun Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Talat Çetiner yaptığı açıklamada, “Yetiştiricilerimiz hayvan beslemede yüksek oranda saman kullanılmaktadır. Saman balyalarında bulunan tel ve ipleri rastgele sağa sola atmakta veya saman balyasını açtıkları yerde bırakmakta, hayvanlarımız bu tel ve ip parçalarını farkında olmadan yutmaktadır.

Yine ilimizde fındık bahçelerimiz ile yaylalarımızda kullanılan mera ve otlaklarda sınır belirlenmesinde kullanılan tel ve çiviler de hayvanlar tarafından farkında olmadan yutulmaktadır.

Bu tel ve çiviler gibi metal parçalarının hayvanlarımıza yapacağı zararları, midelerine atılacak olan mıknatıs yardımı ile minimuma indirebiliriz. Ancak bölgemiz yetiştiricilerinin çok ucuz maliyetli olan mıknatıs atma uygulamasını yaptırmaktan kaçındığını, bu uygulamayı her büyükbaş hayvana uygulanması gerekir” dedi.

Çetiner, Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olan Giresun Hayvan Hastanesi ile büyük, küçükbaş, kanatlı ve pet hayvanların tamamının teşhis, tedavi, ultrason, röntgen, tüm tahliller ve cerrahi operasyonlarının yapıldığını, özellikle pet hayvanlar için pet otel bulunduğunu belirtti.