Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BU İDDİA GİRESUN’U SALLAR!

Bu haberin fotoğrafı yok

Dünyada fındığın tek gen merkezi olarak bilinen Fındık Araştırma Enstitüsü ve arazisinin başka bir bölgeye geçişi için Tarım Bakanlığına başvurulduğu iddiası ortaya atıldı.

FAE’nin yanı sıra Kapalı Cezaevi ile Karayolları arsalarının da ihtiyacı karşılamadığı için ilgili bakanlıklara yazı yazıldığı ve daha uygun alana geçiş izni istendiği ileri sürüldü.

Giresun’la ilgili ortaya attığı iddialarla dikkat çeken Facebok fenomeni Suat Avni son paylaşımları ile Giresun gündemine bomba gibi düşeceğe benziyor.  Suat Avni ortaya attığı son iddiasında “Bugün Giresun Valiliği, Tarım Bakanlığına-Giresun fındık araştırma Müdürlüğü, Adalet Bakanlığına-Giresun Kapalı cezaevi, Ulaştırma Bakanlığına, Karayolları Giresun Müdürlüğü arsaları için, ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle daha uygun bir alana geçme izni istedi. Doğru 5 yıldızlı otelimizin yanında cezaevi, resmi kurum mu olur,  Buraya kadar her şey tamam da bu arsalar ne olacak?” diye yazdı.
TÜTÜNCÜ İDDİALARDAN İKİSİNİ DOĞRULADI
Konuya ilişkin bilgisine başvurduğumuz AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ise ortaya atılan iddialardan ikisini doğruladı. Tütüncü; “Kapalı cezaevi ile ilgili eskiden bu yana bir projemiz bulunuyor. Espiye Bölge Cezaevi yapılınca Giresun Kapalı cezaevini buraya nakledeceğiz, cezaevinin bulunduğu yere de adliye sarayı yapmayı düşünüyoruz.  Karayolları da artık burada kayboldu gitti, karayollarını da başka bir yere taşıyıp burayı sağlık kompleksinin içine katmayı düşünüyoruz” dedi Hasan Ali Tütüncü, Fındık Araştırma Enstitüsü ile ilgili ise bir bilgisinin olmadığını kaydetti.
“FAE FINDIĞIN KALBİ”
Giresun’un sahilde kalan tek arazisi olarak her siyasi iktidarın gözüne batan ve AK Parti döneminde 40 dönümlük bir bölümü Giresun Üniversitesine devredilen Fındık Araştırma Enstitüsünün elinde kalan tek arazisi ise adeta fındığın kalbi konumunda. Dünyada tek merkez olan enstitünün bahçesinde bulunan fındık genleri adeta bir dünya mirası konumunda.