Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İbadet için yok engel” etkinliği

Giresun İl Müftülüğünce “Kulluk

Giresun İl Müftülüğünce “Kulluk için yok engel, yeter ki sen de camiye gel” sloganıyla “Cami-Engelli Buluşmaları” düzenleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla başlatılan “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi kapsamında Giresun İl Müftülüğünce “Cami-Engelli Buluşmaları” gerçekleştiriliyor.
İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü organizesinde Hacı Miktat Camii’nde düzenlenen buluşmada, İl Müftüsü Ramazan Topcan engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Camilerin toplumun her kesimini kucaklayıp, hayatın merkezinde yer alması gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Topcan, “Kardeşlerim! Başkanlığımızca düzenlenen proje kapsamında arzumuz camilerimiz toplumun her kesimini kucaklasın isteniyor. Herkes imkanı dahilinde buralardan bir şeyler alsın. Buralarda okunan Kur’an-ı Kerimleri dinlemek, yapılan dualara aminlerle iştirak etmek sizlerin de hakkıdır. Bu bir ihsan değildir artık.
Üçaylar başlıyor. Camilerimizde mukabele-i şerifler okunacak, hepinizi bekliyorum. Ben buradan bakıyorum. Allah için konuşuyorum ne de güzel yakıştınız camiye. Bu bir rüşvet-i kelam değildir.” dedi.
Program ikindi namazının cemaatle kılınmasının ardından yapılan dua ve ikramlarla sona erdi.