Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanlara yeniden hayat veriyor!

Bulancak’ta tahnit sanatıyla (hayvan

Bulancak’ta tahnit sanatıyla (hayvan doldurma/mumyalama sanatı) uğraşan Avcı Kenan Özdemir, doğada yasal yollarla avlanan, kaza sonucu ya da yaralanma sonucu telef olan hayvanları doldurarak yeniden hayat veriyor.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Yaptığı tahnit çalışmalarını hiçbir karşılık beklemeden yıllarca kurum ve kuruluşlara hediye eden Özdemir, son olarak Hacettepe Üniversitesi tarafından kurulan Biyoçeşitlilik Müzesine, Giresun doğasında yaşayan 42 çeşit hayvan tahnitini hibe ederek katkıda bulundu. Katkılarından dolayı, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik ve Araştırma Laboratuvarları Koordinatörü Prof. Dr. Selim Sualp Çağlar bir mektupla kendisine teşekkür etti.

“GURUR DUYDUM”

Teşekkür mektubunu aldığında mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Özdemir, “Hacettepe Üniversitesi’nde kurulan bu doğal hayat müzesi benim için çok önemli. Hem akademik düzeyde bir projede yer aldım hem de kurulan müze çok daha geniş kitlelere ulaşacak. Tamamen kendi imkanlarımla yaptığım bu çalışmaların bölgemde de değer görmesi ise en büyük arzumdur. Bu konuda başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Kurulacak bir doğal hayat müzesine tüm çalışmalarımı bağışlamaya hazırım” diye konuştu.

OFİSİ DOĞAL HAYAT MÜZESİ GİBİ

Yaptığı tahnit uygulamalarını iş yerinde de sergileyen Özdemir’in iş yeri adeta bir doğal hayat müzesi haline gelirken, iş yerinin önünden geçenlerin, başta çocuklar olmak üzere büyük ilgisini çekiyor. Doldurulmuş hayvanları doğal ortamlarıyla tasvir ederek sergileyen Özdemir’de gösterilen ilgiden son derece memnun. Doldurulmuş hayvanların çoğunu ilk kez gören çocukların ve insanların meraklı sorular sorduklarını ve hatıra resmi çektirmek için sıraya girdiklerini ifade eden Özdemir, “Bu sayede küçük çocuklar ve insanlar doğal hayatta yaşayan hayvanları yakından görme ve tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.