Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayran Kaplıcası gün yüzüne çıkıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Alucra Kaymakamlığının hazırladığı proje Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından gündeme alınarak hayata geçiriliyor. Alucra Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan, finansmanı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından sağlanan, Giresun İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Jeotermal Kaynaklar Gün Yüzüne Çıkıyor adlı proje ilçemiz Aktepe Köyü Hayran Mevkiindeki sıcak su kaynağının tespit edilmesi için etüt çalışması Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekiplerince yapılmaktadır.

Proje doğrultusunda Hayran Mevkiinde çeşitli noktalardan yapılan sıcak su arama çalışması Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) mühendisleri tarafından Alucra Aktepe Köyü Hayran Mevkiinde yapılan değerlendirmelerde elde edilecek veriler rapor halinde sunulacaktır.

GİRESUN’UN TEK KAPLICASI ALUCRA’DA

Alucra Aktepe köyü sınırları içinde bulunan Hayran Kaplıcası modern bir tesisle Turizme kazandırılmayı bekliyor. Alucra adına önemli bir tanıtım ve aktivete imkanı sağlayacak olan kaplıcanın hayata geçirilmesi ilçe halkı ve gurbetteki Alucralılarda heyecan yarattı. Şifalı kaplıca arayışı ile ülkemizin çeşitli yerlerine tatile giden hemşerilerimiz Hayran kaplıcasının hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyor.