Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAYKON’dan Giresun Belediyesi’ne ziyaret

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediyesi ve Giresun Üniversitesi’nin daveti üzere Giresun’a gelen Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYKON) temsilcisi Timur Ugan Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ziyarette yaptığı konuşmada “Sokak Hayvanları için biz elimizden geleni yapıyoruz fakat merkez ilçe dışında bir tane ilçemizde hayvan barınağı var bu da bizi zor durumda bıraksa da biz yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Haykon Temsilcisi Timur Ugan ise yaptığı konuşmada “Giresun uzun zaman önce yapılan bir hayvan bakım evine sahip buna rağmen gayet iyi niyetli çalışmalarını sürdürüldüğü ortada. Giresun’da asıl sorun ilçelerde, ilçeler ile ilgili köpek transferi ve öldürme gibi şikayetler alıyoruz. İlçelerdeki bu sorun çözülürse inanıyorum ki merkezdeki sorunlarda çözülür” diye konuştu.
Türkiye’de hayvan kaçakçılığının başlı başına bir sorun olduğunu belirten Ugan, “Bavul ticareti ile özellikle birçok egzotik hayvan gümrüklerden geçiriliyor ve pet shoplar da satılıyor. Gümrükler bu konuda çok yetersiz ve buralarda yakalanan hayvanları barındırılabilecek yerleri yok ve bundan ötürü birçok hayvan buralarda ölüyor. Gümrüklerde yakalan hayvanlar için mevzuatın değişmesini, bu hayvanların ihale ile satılmasından vazgeçilmesi ve gönüllü insanlara ücretsiz olarak verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.