Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havuz sisteminde kararlıyız

Başkan Şenlikoğlu; “Bu sistem

Başkan Şenlikoğlu; “Bu sistem bir şehir olmanın gerekliliğidir. Şu anda dolmuşçu arkadaşlarımızda çok kar elde edemiyorlar, bunun farkındayız. Bu sistemle birlikte daha karlı bir duruma geçecekler. Hem hizmet kalitesi artacak, hem her noktaya hizmet gidecek. Bir caddeden 5 tane dolmuş hattı geçeceğine 1 tane hat geçmiş olacak. Yakıt giderlerindeki düşüşte kar oranlarına yansıyacak”

SEKTÖRÜN HER NOKTASINA GETİRİSİ OLACAK

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehir içi ulaşımında havuz sistemine geçmek için anlaşma yapılan profesyonel firma tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Şenlikoğlu; “6 dolmuş kooperatifini tek çatı altında toplayıp, maliyet açısından onlara avantaj sağlayacak, ulaşımdaki giderleri düşürecek, şehrin trafiğine yüzde 30’un üzerinde rahatlama getirecek ve hizmet noktasında kaliteyi artıracak bir sisteme geçilmiş olunacak. Araçlar yenilenecek. Sistem hem dolmuşçu esnafını, hem vatandaşımızı, hem de trafiği olumlu etkileyecek olup, sektörün her noktasına getirisi olacak” dedi.

BU SİSTEME GEÇME KARARLILIĞINI GÖSTERDİK

Şenlikoğlu; “Bu kararlar alınırken doğrunun yanında olmaya çalışıyoruz. Doğru olan da havuz sistemidir. Ülkemizde bu sisteme geçmeyen 7 ilden biriyiz. Sistemin işleyişi maliyet, verimlilik ve dolmuşçunun karlılığı açısından iki katın üzerinde avantaj sağlıyor. İşleyişi resmi, bürokratik ve hukuki olarak sağlam zemine oturtuyor. Bu sistemde önümüze çıkabilecek engelleri imkanımız olduğu sürece aşarak yürümeyi düşünüyoruz. Bize gelip ‘bu sistem olmaz’ demeyin. ‘Bu sistemle birlikte şurada bize bir haksızlık yapılıyor, avantajımız kayboluyor, şurası düzeltilebilir’ gibi durumlarla bize gelin. Biz bu sisteme geçme kararlılığını gösterdik. Vatandaşlarımızın yüzde yüzü ve dolmuşçu arkadaşlarımızın da yüksek çoğunluğu bu sistemi destekliyor” diye konuştu.