Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasan Celal Güzel’e Fahri Doktora unvanı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Üniversitesi tarafından eski Devlet Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel’e fahri doktora unvanı verildi.
Giresun Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen törenle eski Devlet Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel’e fahri doktora unvanı verildi. Törende açılış konuşmasını yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Türkiye’yi temsilen Birleşmiş Milletler’in Cenevre’de bulunan Milletler Sarayı’nda (Palais des Nations) yapılan UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı toplantısına katıldıkların söyledi.
Rektör Attar, “Üniversitemiz Senatosu’nun oy birliğiyle alınan kararıyla Sayın Bakanımıza fahri doktora ünvanı takdim töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. Yaptığı hizmetlerle ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış, bilim, sanat, siyaset, edebiyat, uluslararası ilişkiler ve benzeri alanlarda büyük katkılar sağlamış önemli şahsiyetlere üniversiteler tarafından fahri doktora payesi verilmesi yaygın bir usuldür. Bu durum üstün hizmet sahiplerine karşı kadirşinas olmanın yanı sıra, hak ettikleri onuru ölümsüz kılmak ve benzeri yeni isimlerin gün ışığına çıkmasını sağlamak amacını taşır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin önemli kademelerinde hizmet vermiş uzman, müşavir, müsteşar ve bakan olarak görev yapmış, emekli olduktan sonra kurmuş bulunduğu Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi ile hizmete devam eden, binlerce sayfadan oluşan eserlerle bilim ve düşünce dünyasına hizmet eden, Türk dünyasına, Türk tarihine ve Türk milli kültürüne katkılarıyla büyük bir değer olan Sayın Bakanımız Hasan Celal Güzel’e üniversitemiz fahri doktora payesini sunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Attar, daha sonra Hasan Celal Güzel’e fahri doktora payesini takdim ederek, cübbesini giydirdi. Üniversite yönetimine teşekkür eden Güzel, “Giresun Üniversitesi ve Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptıkları çalışmalarla Türk dünyasına büyük hizmetler yapmakta ve bunu dünyaya duyurmaktadırlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda Giresun Üniversitesi çok başarılıdır ve böyle bir rektöre sahip olduğunuz için de sizler çok şanlısınız. Dünyanın her yerinde Giresun Üniversitesi’nin bu çalışmaları konuşulmakta ve anlatılmaktadır. Şahsıma gösterilen teveccühle fahri doktora payesi verilmesi beni son derece mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. İdeali olan insan en zengin insandır. Benim başka bir şeyim olmadı zaten. Hep ideallerim oldu. Bu açıdan ben çok zengin bir insanım” dedi.
“MİLLİ BİR KÜLTÜRÜ VE TARİHİ OLAN TÜRKLER DÜNYANIN EN GÜÇLÜ MİLLETİDİR, BUNU YILLARCA BİZDEN GİZLEDİLER”
Türkler’in dünyanın en eski milletlerinden olduğunu ve bugün dünya üzerinde 300 milyondan fazla Türk yaşadığını söyleyen Güzel, “Nüfusu 75 milyon olan İran’da 35 milyon Azerbaycan Türkü ve 5 milyon diğer Türk varlığı mevcuttur. Suriye’de, Irak’ta ve bildiğiniz tüm Türk dünyası coğrafyasında yaşayan Türkler ve Türkiye’de yaşayan Türkler’in sayısı 300 milyonu geçmektedir. Yine dünyanın en eski, en yaygın ve en zengin dillerinden biri Türkçe’dir. İşte bu sebeplerle milli bir kültürü ve tarihi olan Türkler dünyanın en güçlü milletidir. Bunu yıllarca bizden gizlediler. İşte çalışmalarımızla bunu gün yüzüne çıkarmaya ve farkına varmaya başladık. Tarihte yıllarca bizlere farklı algılar olarak yüklenmeye çalışılan ‘kızıl elma’ ve ‘Asım’ın nesli’ olan nesiller işte bizleriz, sizlersiniz. Gücünüzün ve zenginliğinizin farkında olarak yere emin basın ve çok çalışın. Bu hasletlerimiz sizi geleceğe taşıyacak yüce değerleriniz olsun” diye konuştu.
Programa katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Giresun Valisi Hasan Karahan da birer konuşma yaparak, ilk kaymakamlık görevine başlamalarında katkıları olan Hasan Celal Güzel’e teşekkür ettiler. Programın son bölümünde Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseyinli’nin hayatını konu alan kısa film gösterimi yapıldı. Ayrıca İbad Hüseyinli ile Azeri gazeteci Gülşen Behbut, Azerbaycan’ın bağımsızlık sürecini anlatan kısa bir konferans verdi.