Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harşıt Çayı Rekreasyon Projesi, bu yıl bitecek

Gümüşhane’nin Vauk Dağları’ndan doğup

Gümüşhane’nin Vauk Dağları’ndan doğup Gümüşhane il merkeziyle Torul, Kürtün ve Doğankent ilçelerini geçip Tirebolu’dan denize dökülen Harşıt Çayı üzerinde yaklaşık 3 yıl önce iki aşamalı olarak başlatılan Islah ve Rekreasyon Projesi’nin, bugüne kadar yüzde 65’lik bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Tirebolu’da Demirci ve Körliman Mahallelerinin arasından geçen Harşıt Çayı üzerinde 2017 yılı sonlarında başlatılan ıslah çalışmalarında, Harşıt Köprüsünden itibaren Kuşkaya mevkiine kadar olan bölümde çayın kontrol altına alındığını söyleyen Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanı M. Yaşar Dikmen, toplam maliyeti 13 milyon lira olan projenin 2020 yılı içinde tamamlanacağını kaydetti. Başkan Dikmen, söz konusu projenin bu yıl içinde bitirilmesi için DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız ile yaptığı görüşmeden olumlu sonuçlar alındığını ifade ederek, Harşıt Köprüsünden başlayarak Kuşkaya mevkiine kadar olan 1,5 kilometrelik bölümde çay kenarına park, mesire alanları ve gezi parkurları yapılacağını ve bu bölümün sosyal bir mekan haline geleceğini söyledi.

Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte hem taşkınların önüne geçilecek ve hem de Harşıt Vadisi turizme kazandırılmış olacak. Söz konusu projeyle, çay ve çevresi korunaklı bir hale gelecek ve yaklaşık 1,5 kilometrelik bölüm rekreasyon alanı olarak yürüyüş ve mesire yerleri haline getirilecek. Başkan Dikmen, Harşıt Çayı üzerinde iki bölümde yapılan ve ikinci ayağı Tirebolu olan projenin, bu yıl içinde tamamlanacağını yineleyerek, yüzde 35’lik bölümü kalan rekreasyon çalışmalarının DSİ 10. Bölge Müdürlüğü marifetiyle yapılacağını bildirdi. Bilindiği gibi, söz konusu projeyle ilgili ıslah çalışmaları eski Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak zamanında başlamıştı.