Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ Karadeniz Bölgesi’nde 3. Üniversite oldu

Üni-Ar tarafından öğrenciler arasında

Üni-Ar tarafından öğrenciler arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına göre Giresun Üniversitesi, Karadeniz Bölgesinde 11 üniversite içerisinde 3. sırada yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı(ÜNİ-AR) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) raporuna göre yüzlerce üniversite listede sıralanarak çeşitli kategorilerde yerlerini aldılar. Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli uluslararası bir üniversite olma yolunda bir yol gösterici olması açısından yapılan araştırmalarda üniversiteler ayrı ayrı kategorilerde sıralandılar.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ BÖLGESİNDE 3. SIRADA 
Araştırma sonucunda yayın-lanan raporda 2008 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Giresun Üniversitesinin öğrenci memnuniyeti açısından Karadeniz bölgesindeki üniversiteleri geride bıraktığı görüldü. Karadeniz Bölgesinin iki eski üniversitesi KTÜ, 106 Devlet üniversitesi arasında 13. sırada yer alırken, Samsun OMÜ de 20.sırada yer aldı. Giresun Üniversitesi ise genel sıralamada 47.liği elde etti.
Giresun Üniversitesi bölgedeki Ordu, Rize Recep Tayyip Erdoğan, Bartın, Sinop, Gümüşhane, Artvin Çoruh, Amasya ve Bayburt Üniversitelerini geride bıraktı. Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin yer aldığı toplam 147 üniversite arasında da Giresun Üniversitesi Karadeniz bölgesinde yine üçüncülüğü elde etti.

REKTÖR COŞKUN, “ÇITAYI YÜKSELTTİK”
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversitesinin Karadeniz bölgesindeki çok sayıda üniversiteyi geride bırakmasının kendilerini daha da şevklendirdiğini belirterek, “Gerek akademik alanda gerekse öğrencilerimize sunduğumuz öğretim ve sosyal aktiviteler anlamında çıtayı daha da yükselttik” dedi.