Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ İstatistik Bölümü Türkiye Birincisi oldu

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü, Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri arasında yapılan bir araştırmada birinci sırada yer aldı. 20 Haziran 2018 tarihinde, tüm devlet üniversitelerindeki istatistik bölümlerinde bulunan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve öğretim görevlilerine ait toplam yayın sayısı, toplam atıf sayısı ve h-indeks istatistiklerinden elde edilen veriler, uluslararası hakemli yayınlardan oluşan ve akademik yayınlarla ilgili birçok istatistiği barındıran en büyük özet ve atıf veri tabanlarından biri olan “SCOPUS” da kullanılarak değerlendirildi.

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü, Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri arasında yapılan bir araştırmada birinci sırada yer aldı. 20 Haziran 2018 tarihinde, tüm devlet üniversitelerindeki istatistik bölümlerinde bulunan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve öğretim görevlilerine ait toplam yayın sayısı, toplam atıf sayısı ve h-indeks istatistiklerinden elde edilen veriler, uluslararası hakemli yayınlardan oluşan ve akademik yayınlarla ilgili birçok istatistiği barındıran en büyük özet ve atıf veri tabanlarından biri olan “SCOPUS” da kullanılarak değerlendirildi.  Bu değerlendirme sonucunda Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü, Türkiye’deki Devlet Üniversitelerinde bulunan 22 İstatistik Bölümü arasında; öğretim üyesi başına yayın, atıf ve h-index sayılarında en yüksek değerlere sahip olarak birinci sırada yer aldı. Konuyu değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bilimsel başarının üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, Giresun Üniversitesi çatısı altında bir bölümün böylesi önemli bir başarı elde etmesinin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

 Akademisyenlerin yapacakları bilimsel çalışmalara üniversite olarak imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini ve bu desteğin devam edeceğini belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer alan GRÜ İstatistik Bölümü akademisyenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.